Caravana TIFF sosește la Galați | TIFF

Caravana TIFF sosește la Galați

16.09.2013 18:22
Cu sprijinul Primăriei municipiului Galaţi, timp de trei zile, în perioada 16-18 septembrie, la Teatrul Nae Leonard, de la ora 20.00, cinefilii vor avea ocazia să vadă trei dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013.

Luni, 16 septembrie - Prince Avalanche (regia David Gordon Green) – Alvin şi Lance îşi petrec vara lui 1988 vopsind marcajele pe un pustiu şi interminabil drum de ţară. Lance suportă cu greu izolarea şi faptul că se află atât de departe de petreceri şi fete. Nu la fel stau lucrurile cu seriosul Alvin, care scrie scrisori pline de pasiune iubitei sale, sora mai mare a lui Lance. El şi mai tânărul său coleg rătăcesc prin pădure într-o maşină mică, se contrazic, se ceartă, se împacă. De-a lungul interminabilei şi opresivei veri nu întâlnesc decât o persoană: un misterios şofer de camion care le dăruieşte alcool făcut în casă şi apoi dispare la fel de brusc precum a apărut.
David Gordon Green a primit Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de  Film de la Berlin 2013

Marti, 17 septembrie –  Lore (regia: Cate Shortland). În primăvara anului 1945, armata germană se prăbușește dupa ce suferă mai multe înfrângeri. Pe măsură ce Forțele Aliate încearcă să găsească refugiu în patria-mamă, cinci copii încep o călătorie ce va da o nouă dimensiune conceptelor de familie, dragoste și prietenie. Trebuind să aibă grijă de fraţii ei mai mici după ce părinţii lor nazişti sunt arestaţi, Lore străbate împreună cu ei Germania de după război. Pentru a avea o șansă la viață, copiii trebuie să ajungă la casa bunicii lor din Nord. În mijlocul haosului unei naţiuni învinse, Lore îl întâlneşte pe Thomas, un tânăr evreu refugiat, extrem de misterios. Thomas li se alătură în această călătorie, iar Lore descoperă că lumea ei fragilă este zguduită în egală măsură de ură și dorință. Pentru a supraviețui, ea trebuie să învețe să aibă încredere într-o persoană față de care a fost educată să simtă exact opusul.

Miercuri, 18 septembrie- The Last Black Sea Pirates/ Ultimii pirați din Marea Neagră (regia: Svetoslav Stoyanov).  Ultimii piraţi din Marea Neagră înoată în testosteron într-un tărâm al sălbăticiei şi-al legendelor, departe de civilizaţie. Timp de 20 de ani, căpitanul Jack Balena şi echipajul său au băut, visând la şi căutând comoara din Karadere, plaja imaculată pe care ei o consideră acasă. Dar şi alţii au auzit de comorile din Karadere. Când vestea unei schimbări iminente ajunge în această oază îndepărtată, lumea piraţilor se duce de râpă. Îndoiala roade la baza încrederii, apar conflictele şi tensiunile. Din această criză se naşte un basm contemporan despre comorile pe care le vânăm şi cele pe care le găsim.

Intrarea la proiecțiile de filme este liberă.
Mai multe detalii despre filme și program găsiți pe www.romfilmpromotion.ro, sau pe pagina de facebook a Caravanei TIFF.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi.
Eveniment prezentat de : Carlsberg.
Partener principal: UPC.
Recomandat de: Europa FM.
Parteneri media nationali: Adevărul, Cinemagia, Dilema Veche, FilmReporter.ro, CinemaRx.ro
Parteneri: Arcelor Mittal, Fundaţia Andreiana Juventus.