Regulament

UPDATE: Am prelungit perioada de înscrieri. Deadline: 30 aprilie

Regulament Competiția Locală TIFF 2017

Festivalul Internațional de Film Transilvania este primul festival internațional de film de lungmetraj din România. Cea de-a 16-a ediție va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 2 - 11 iunie 2017.

TIFF are ca obiectiv principal promovarea artei cinematografice, prin filme care să reflecte atât originalitatea autorilor, cât și tendințele culturii contemporane.

Cluj-Napoca este un centru important de cultură şi un mediu artistic viu, lucru demonstrat, printre altele, şi de numărul tot mai mare de filme care provin din această zonă, înscrise în preselecţia TIFF, de la o ediţie la alta. Astfel, organizatorii îşi propun să încurajeze şi să promoveze filmele și creaţiile amatorilor şi artiştilor care vin din zona artelor vizuale, creații care, până acum, nu au avut şansa de fi vizionate în cadrul festivalului. 

Competiţia Locală este adresată deopotrivă profesioniştilor și cineaştilor amatori originari din Cluj sau care locuiesc, lucrează, studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj.

Pentru a fi eligibile, filmele înscrise în Competiția Locală TIFF 2017 trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

1. Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 6 iunie 2016 – 20 aprilie 2017 şi să fie obligatoriu subtitrate în limba română (dacă limba vorbită în film este alta decât româna) și engleză.

2. Regizorul / producătorul trebuie să fie originar din Cluj sau să își desfășoare activitatea în aria geografică a județului Cluj.

3. Durata maximă a filmului este 30 de minute.

4. Formatul de proiecție este digital, format Quick time, FullHD - 1920 x 1080, Codec h264 sau mpeg2, Data rate 15 - 20 mbs, Stereo aac. Nu se acceptă alt tip de format.

5. Toate filmele vor fi prezentate în versiunea originală, cu subtitrare în limba română sau engleză, dacă este cazul.

Nu vor fi acceptate în competiție filmele cineaștilor care au câștigat la mai mult de două ediții anterioare ale Competiției Locale TIFF.

Un juriu format din trei membri, cu experiență în domeniul cinematografiei, va acorda următoarele premii:

•      Premiul „Competiția Locală TIFF 2017”

Pe lângă Marele Premiu, va mai fi acordată:

•      Menţiunea specială Fabrica de Pensule - se va acorda filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană și contextul social actual.

O selecție a celor mai bune filme dintre cele înscrise în Competiție va fi prezentată în timpul Festivalului. Selecţia va fi făcută de același juriu responsabil cu acordarea Marelui Premiu. Festivalul nu își asumă obligativitatea proiecției tuturor filmelor înscrise în competiție.

Pentru Competiția Locală TIFF 2017, regizorul / producătorul filmului selectat se obligă să acorde dreptul de difuzare, în cadrul festivalului, gratuit, fără a solicita plata vreunei taxe de proiecție.

Reguli pentru înscriere

Începând de anul acesta, procesul de înscriere se desfășoară exclusiv online. Regizorul sau producătorul care deține drepturile de proiecție ale filmului trebuie să completeze integral și să trimită formularul de înscriere pe adresa [email protected].

Deadline-ul pentru înscrieri este 20 aprilie 2017. Filmele înscrise după termenul-limită nu vor fi luate în considerare.

Reguli în vederea selecției:

Organizatorii vor anunța selecția pentru filmele care intră în Competiția Locală TIFF 2017 până la data de 15 mai. Filmele selectate pentru proiecția specială care se va desfășura în timpul festivalului vor fi anunțate ulterior.

Programul proiecției speciale (ordinea, ora de proiecție a filmelor selectate) va fi decis în totalitate de către organizatorii festivalului.

Filmele înscrise în Competiția TIFF 2017 - Zilele Filmului Românesc, secțiunea scurtmetraj, care nu au fost selecționate pentru această categorie, și care îndeplinesc criteriile pentru Competiția Locală TIFF 2017, vor fi selecționate în mod automat.

Alte reguli:

Regizorul / producătorul / distribuitorul filmului înscris își asumă întreaga responsabilitate pentru datele completate în formularul de înscriere.

DESCARCĂ FORMULARUL DE ÎNSCRIERE ÎN COMPETIȚIA LOCALĂ TIFF 2017.