Prezentare

Începând de anul acesta, Transilvania Pitch Stop (TPS), programul care susține primii pași către finanțarea celor mai promițătoare proiecte de film, dedicat, până de curând, doar cineaștilor din România și Republica Moldova, se extinde la nivel internațional.

Astfel, TPS își propune să descopere și să susțină o selecție puternică de proiecte din România și țările vecine, precum: Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia și Georgia, să încurajeze cooperarea transfrontalieră atât între țările din zona Mării Negre, cât și la nivel european. Începând cu ediția numărul 4, programul va avea două componente:

- tradiționalul workshop de dezvoltare de proiect, dedicat exclusiv regizorilor români și basarabeni aflați la primul sau al doilea lungmetraj. În cadrul workshop-ului ce se va desfășura între 5-8 iunie, cele 5 proiecte selectate vor primi consultanță personalizată pe scenariu, training și pregătire pentru susținerea pitch-ului în fața unor potențiali parteneri. Toate proiectele care participă la atelierul de dezvoltare TPS vor fi prezentate în fața profesioniștilor, însă doar două dintre ele vor concura, împreună cu cele internaționale, pentru premiile TPS.

- platformă internațională de co-producții. 10-12 proiecte în dezvoltare, ale unor cineaști aflați la primul sau al doilea lungmetraj din țările enumerate mai sus, vor fi prezentate profesioniștilor din industrie (producători, distribuitori, agenți de vânzări, reprezentanți ai fondurilor de film etc.) în cadrul platformei de co-producții TPS. Programul va cuprinde prezentări publice în fața potențialilor parteneri și finanțatori, întâlniri individuale și discuții aplicate pe proiectele selectate.

Un juriu format din experți internaționali și un reprezentant al Eurimages va acorda Eurimages Co-production Development Award, în valoare de 20.000 de euro, unuia dintre proiectele prezentate în cadrul platformei de co-producții TPS.

Alte premii vor fi anunțate în curând.

Deadline: 27 aprilie 2017.

Selecția proiectelor va fi anunțată pe 8 mai 2017.

Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu, la acest link: https://vp.eventival.eu/tiff/2017

Toate documentele necesare pentru finalizarea aplicației pot fi găsite consultând regulamentul TPS.

Detalii, pe www.tiff.ro și la adresa de mail [email protected]