Prezentare

Transilvania Pitch Stop (TPS) le este dedicat cineaștilor din România și Republica Moldova aflați la primul sau al doilea lungmetraj și oferă consultanță personalizată de dezvoltare de scenariu, training și o platformă pentru susținerea pitch-ului în fața unor potențiali parteneri.

Prin parteneriatele cu festivaluri de film de prestigiu, TPS susține primii pași către finanțarea celor mai promițătoare proiecte de film, facilitându-le vizibilitatea la nivel internațional.

Pentru ediția din 2017, regizorii sunt invitați să își înscrie un proiect de lungmetraj de ficțiune aflat într-o etapă de început a dezvoltării. Se va acorda o atenție specială proiectelor de calitate cu un potențial ridicat de a fi realizate, cu accent pe cele cu buget redus și independente. Este recomandată prezența unui producător atașat proiectului.

 
Regizorii și producătorii celor cinci proiecte selecționate vor fi invitați la TIFF, unde, în cadrul unui atelier-maraton de cinci zile, se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului și trainerii. Accentul activității în grup va fi pus pe idei eficiente de „vânzare” a proiectului în fața unor potențiali parteneri instituționali și finanțatori, pregătirea pitch-ului, dar și pe consultanța la nivel de scenariu și structură dramaturgică din partea trainerilor și experților implicați. TPS pune accent pe interacțiunea dintre grupuri și familiarizarea cu fiecare proiect în parte, încurajând colaborarea și schimbul de idei între echipe, pentru o experiență creativă completă.

Câștigătorii ediției 2016:

TPS Development Award  - în valoare de 2000 de euro, oferit de TIFF, a fost adjudecat de Marius Olteanu, cu proiectul Scor Alb.

CoCo Award i-a fost acordat  lui Grigore Becket (Republica Moldova), pentru Alive in Moscow, constând în includerea proiectului în cadrul Connecting Cottbus East West Co-production Market.

În urma parteneriatului semnat încă de la prima ediție cu Festivalul de Film de la Locarno, cele două proiecte au fost invitate în cadrul Locarno Industry Days, pentru un matchmaking personalizat cu profesioniștii din industrie (producători, companii de finanțare, agenți de vânzări, distribuitori).

Apelul de înscrieri pentru Transilvania Pitch Stop 2017 va fi lansat în luna februarie.