Antik Sándor - Latent diagrams

23.05.2018 13:08

Luni, 28 mai ora 18:00 | Locaţia: Quadro 21 Gallery

Program de vizitare: 25.05 - 03.06 intervalul 10:00 și 18:00

Cele două expoziții multimedia aparținând a doi artiști din generații diferite, respectiv Alexandru Antik Sándor (n. 1950) și Paul Mureșan (n. 1988), sunt aduse laolaltă în spațiile Galeriei Quadro 21 cu ocazia Festivalului Internațional de Film Transilvania.
Numitorul comun între cele două proiecte “Latent diagrams” de Antik și “Ai de capu’ meu” de Mureșan este întrebuințarea unei  multitudini de instrumente (animație, video, digital art, instalație, sunet, desen) pentru a da naștere unor metafore a modului în care omul funcționează și se raportează la el însuși și la lumea înconjurătoare.
 
Antik explorează posibilitățile oferite de diagrame, atât ca mod de cunoaștere științifică, cât mai ales ca mod de creație artistică, prin impulsurile pe care acestea le dau intuiției artistului. Lucrările lui Antik unesc nevoia conceptuală de a defini termenii cu care operează pentru orientarea sa în viață, cu dorința creativă de a se lăsa pe mâna intuiției sale, care este stârnită tocmai de aceste căutări conceptuale. Astfel, în diagramele sale rațiunea și imaginația merg mână în mână.

Curator: Sebestyén Székely