Premieră de gală „Fixeur”, în prezența echipei

09.01.2017 12:45

Unul dintre cele mai așteptate filme românești recente, Fixeur, va avea premiera de gală la Cluj-Napoca pe 19 ianuarie, de la ora 20.00, la Cinema Victoria, în cadrul Cinematecii TIFF. Regizorul Adrian Sitaru, actorul Tudor Aaron Istodor, selectat recent în programul Shooting Stars, și Adrian Silișteanu, directorul de imagine și co-scenaristul filmului, vor lua parte la proiecție și vor răspunde întrebărilor publicului la final.

„Fixeur”

Regia: Adrian Sitaru

Dramă | România, Franța | 100’

Cu: Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca, Cristophe Pomez

Radu este stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minorâ repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

Adrian Sitaru: „Fixeur este un film despre abuz și manipulare, dar și, poate chiar mai mult, un film despre dualitatea sistemului nostru de valori. Lucrând la acest film, am realizat cât de mult, impulsionat de dorința de a atinge perfecțiunea, orbit de preceptul care mă autoriza să pun arta înaintea vieții, mi-am abuzat câteodată actorii și colaboratorii. Să te joci cu emoțiile actorilor pentru singurul scop de a obține reacții autentice în timpul filmărilor, să minți echipa ca să obții efecte dramatice, acestea toate sunt semne clare ale manipulării”.

Festivaluri: Toronto International Film Festival (premiera mondială), Tokyo IFF, Festival do Rio

Biletele pot fi cumpărate în avans la casieria Cinema Victoria.

Rezervări: http://www.cinemavictoria.ro/rezervari 

Distribuit în cinematografele din România de Domestic Film.