Premieră: Tokyo Vampire Hotel (2017, r. Sion Sono)

19.04.2018 12:26

Duminică, 27 mai, ora 21:45, Castelul Banffy, Bonțida

Bilete ➤ bit.ly/premieratvh

Invitat la TIFF în 2016, în cadrul unei ample retrospective dedicate, renumitul Sion Sono s-a îndrăgostit de legendele Transilvaniei și de arhitectura deosebită descoperită în România. După prima vizită care l-a inspirat să scrie scenariul fantasy-ului cu vampiri, regizorul japonez a revenit la Cluj, unde s-au turnat scene importante din Tokyo Vampire Hotel – o confruntare apocaliptică dintre două clanuri rivale însetate de sânge. Beciurile Muzeului de Artă, fostul Hotel Continental, Piața Unirii și Piața Muzeului, interioarele spectaculoase ale Salinei Turda și Castelul Corvinilor s-au transformat pentru câteva zile într-un imens platou de filmare, devenind decorul fabulos al seriei co-produse de Amazon.

În rolurile principale apar renumitele actrițe japoneze Kaho, Ami Tomite și Lorena Koto, iar multe dintre personajele misterioase din Tokyo Vampire Hotel sunt interpretate de actori români, parte din echipa de producție fiind formată din profesioniști din București și Cluj-Napoca. Alături de Cristian Rigman, tânărul actor pe care Sion Sono l-a remarcat în programul 10 pentru Film, Elisa Pârvan şi Sandra Ducuță, precum și absolvenţi sau studenţi ai Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai vor putea fi urmăriți pe marele ecran, pe 27 mai, la Bonțida.

,,Dacă nu filmam în România, seria nu ar mai fi avut nicio putere’’, subliniază regizorul Sion Sono. Cu o carieră care se întinde pe parcursul a trei decenii și zeci de filme curajoase și controversate în care abordează cu lejeritate genuri foarte diferite, copilul-teribil al cinema-ului independent japonez semnează titluri sonore proiectate în sute de festivaluri și premiate la Berlin, Karlovy Vary sau Sundance.

Full Moon Party

După proiecția filmului Tokyo Vampire Hotel din cadrul Weekend la Castel 2018, curtea castelului se transformă în spațiu de petrecere. Alături de prietenii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine vă așteptăm la Full Moon / Luna Plina - Festivalul Filmului Horror si Fantastic Party.
Accesul la petrecere se va face pe baza biletului la film. Pentru cei care doresc să participe doar la petrecere, biletele se vor putea achiziționa de la Castelul Bannfy la prețul de 15 lei.

Pentru a facilita accesul între Cluj și Bonțida vor exista și curse de autobuz speciale. Biletele dus-întors au prețul de 10 lei și se pot achiziționa de la toate casieriile TIFF până duminică (27 mai) la ora 16:00. Plecarea din Cluj va fi de la Casa TIFF de la ora 20:00, iar returul de la Bonțida la orele 00:30, 02:00, 04:00.

Pentru cei care vor să experimenteze doar petrecerea Luna Plină, va exista un autobuz care pleacă la ora 23:30 de la CASA TIFF. Înscrierile pentru autobuzul destinat petrecerii se pot face printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook a TIFF, iar biletele se achiziționează la plecare la Bonțida.