Austrian-Romanian Jazz Uber-Jam

22.05.2017 13:52
Pret Bilet: 
15 lei
Locatie: 
Casa TIFF
Data: 
Luni, 5 Iunie, 2017 - 21:00

Treeo (Austria) meets Paolo Profeti European Collective (Romania)

Șase muzicieni – trei din Austria și trei din România – pe scena Casei TIFF, cu un program de jazz contemporan, pe care îl vor crea pe parcursul a trei zile la Cluj, inspirați de atmosfera festivalului.

TREEOO (Austria) oferă un jazz în cea mai frumoasă, complexă și incitantă formă. Cei trei muzicieni austrieci rememorează în concertele lor povestiri pline de evenimente imprevizibile, cu o varietate de acțiuni și nuanțe. Treeoo este condus de Judith Ferstl (contrabas), artistă și compozitoare foarte apreciată în lumea jazz-ului, aflată pentru prima dată în România. Alături de ea îi vom asculta pe Andreas Seper (percuție) și Sebastian Schneider (pian).

Paolo Profeti European Collective va fi reprezentat de: Paolo Profeti (saxofon), un artist de origine italiană, membru al Bucharest Jazz Orchestra. colaborează cu Big Band-ul Radio, iar în noiembrie 2015, a lansat primul său album solo (Waiting for Bucharest). Sorin Romanescu (chitară) a fost desemnat cel mai bun muzician la Gala Premiilor de Jazz în 2008 și urcă uneori pe scenă cu câte cinci chitare. Alături de Codrin Lazăr, a compus muzica originală din Câini (Trofeul Transilvania în 2016). Florian Radu (trombon) este cunoscut pentru participările sale alături de Paolo Profeti la proiectele Bucharest Jazz Orchestra și albumul Jazzybirds.

Un concert produs pentru TIFF de Jazz Fan Rising, asociația connaisseur-ilor de jazz, cu sprijinul Forumului Cultural Austriac.