Live Cinema

 

Cinematic Labyrinths | Bilete: bit.ly/2KVMGZm

Marți, 29 mai, ora 13:30, Urania Palace

Joi, 31 mai, ora 21:30, Urania Palace

Jean-Luc Godard a spus odată: „Filmele ar trebui să aibă un început, un mijloc și un sfârșit, dar nu neapărat în această ordine.” O dată cu apariția internetului și a interactivității, aceste cuvinte nu au fost niciodată mai relevante sau mai adevărate.

infiniTIFF Live Cinema prezintă Labirintele cinematice realizate de The Kissinger Twins, o prezentare a storytelling-ului lor non-linear și inedit în care vorbesc despre filme și medii interactive, sursele lor de inspirație și își prezintă proiectele premiate din 2002-2017. Prezentarea include lucrări timpurii precum Atitudine; finalistul SXSW - Nu Mă Uita; Sufferosa, unul dintre cele mai mari filme interactive online, și Lucidreams, un film poetic cinematic VR. În timpul prezentării imersive, membrii publicului pot interacționa cu proiectele selectate. Prezentarea se încheie cu o performanță cinematografică live a Sufferosa.

Durata: 90 min

Dawid Marcinkowski și Katarzyna Kifert, cunoscuți ca The Kissinger Twins, sunt un duo de regie de film interactiv. În lucrările lor, ei combină tehnologiile digitale cu filmul, muzica și literatura pentru a crea noi forme de storytelling. Sunt autori de proiecte artistice, precum Sufferosa, unul dintre cele mai mari filme interactive online sau The Trip, câștigător al Premiului Webby, și creează filme și experiențe interactive pentru mărci ca Expedia, Honda sau Philips. Lucrările lor au fost premiate și prezentate la festivaluri internaționale de filme și new media, printre care SXSW, IFF Vancouver, IFF Reykjavik, onedotzero, NYU Tisch School și Institutul de Arte Contemporane din Londra.

http://www.kissingertwins.com