infiniTIFF Summit

 

Miercuri, 30 mai, ora 13:00

infiniTIFF Summit este o conferință de jumătate de zi care explorează modul în care se întrepătrund progresele din domeniile filmului, storytelling-ului și tehnologiei.

Conferința se adresează profesioniștilor din domeniul filmului, interesați de modul în care noile tehnologii modelează viitorul industriei cinematografice, precum și specialiștilor din IT, tech, design și antreprenoriat care doresc să exploreze noi aplicații și oportunități de piață în tehnologie. Obiectivul conferinței este acela de a inspira audiența să caute noi forme de colaborare între toate aceste domenii și de a regândi felul în care filmele sunt făcute, distribuite și experimentate.

Conferința își propune să nască dialog și conexiuni între industria cinematografică și specialiștii din alte domenii. Keynote-urile și prezentările vor aborda, printre alte subiecte relevante, pre-vizualizarea filmelor, interacțiunea dintre tehnologie și storytelling pe Instagram, story games și sisteme de alocare ale veniturilor pe bază de blockchain. 

infiniTIFF Summit este platforma B2B a infiniTIFF și oferă o oportunitate reală pentru informare și crearea unei rețele interdisciplinare.

CUMPĂRĂ BILETE

Program

13:00 - 14:00

Sosirea / Înregistrarea participanțior

 

14:00

Scopul Conferinței: Imaginea de ansamblu

Erwin M. Schmidt

 
Tudor Giurgiu                                                                                    Erwin M. Schmidt
Președinte, Transilvania International Film Festival          Director artistic, infiniTIFF
 
 

14:20

Poveștile pe care ni le spunem nouă: jucători, privitori și alegeri

De la Alien la Alien: Isolation, de la The Thing la Stranger Things, modul în care ne implicăm în storytelling și în care interacționăm cu creatorii de conținut s-a schimbat. Ne-am obișnuit să consumăm povești, acum luăm parte la modelarea lor - chiar și în cazurile în care nu credem că suntem implicați.

 

 

 
 
     Ricardo J. Méndez (Berlin)
     Technical Director la Samsung NEXT

 

 

 

 

În deschiderea infiniTIFF Summit, Ricardo J. Méndez va arunca o privire asupra modului în care liniile dintre jucător și spectator au devenit mai neclare, a situaților în care media a inversat rolurile celor 2 și a genurilor în care narațiunea se petrece, în mare parte, în imaginația noastră.

 

14:50

Creativitate vs. tehnologie: Armageddon sau un nou început pentru industria cinematografică (Europeană)?

La o primă vedere pare că lucrurile stau cum nu se poate mai prost pentru industria cinematografică și mulți se întreabă care este viitorul imediat pe care cineaștii europeni vor trebui să îl înfrunte? Vor mai fi relevanți creatorii de conținut într-o eră în care datele, algoritmii și inteligența artificială definesc din ce în ce mai mult maniera în care audiența consumă conținutul? În ciuda aparențelor, Armageddon-ul conținutului nu este atât de aproape precum pare. Oportunități noi, inedite și neprevăzute se deschid în fața creativilor și cineaștilor dispuși să își redefinească strategiile utilizând uneltele pe care noile tehnologii și platforme le pun la dispoziție. Sten Saluveer va prezenta cum storytelling-ul creativ și regândirea modelului de business pot să creeze cea mai mare revoluție a sa de la apariția filmului sonor încoace.

 

 

 
     Sten Saluveer (Tallinn)
     CEO / Founder la Storytek Creative Accelerator

 

 

 

 
 
 

Sten-Kristian Saluveer este un strateg al inovațiilor și politicilor din domeniul audiovizual, producător și antreprenor, fondator al Storytek Accelerator - proiectul care aduce la un loc informații avansate din domeniul audiovizual, tehnologie și finanțări cu cei mai buni antreprenori din domeniul tech și cei mai talentați creatori de conținut. A deținut poziții la nivel de consiliu de administrație la Festivalul de Film „Black Nights” din Tallinn, la Haapsalu Horror & Fantasy FF, Plektrum - Festival of Visual Sound, și a contribuit direct la încheierea unor colaborări în domeniul audiovizual între Estonia, Coreea de Sud, Japonia și Laos. În calitate de curator și strateg al inovării, Sten a colaborat cu Comisia Europeană, Ministerul Culturii din Estonia, Helsinki-Tallinn Euregio și alte organizații din sectorul public. Scrie frecvent pentru presa locală și internațională despre film, tehnologie și Asia.

 

15:20

Previzualizare colaborativă în timp real

Cum funcționează un instrument de previzualizare în timp real, accesibil, ușor de aplicat în procesele de producție virtuale și care, în același timp, facilitează în mod eficient colaborarea artistică și procesele creative de luare a deciziilor? Simon Alexanderson va prezenta publicului un instrument inovativ pentru simularea în timp real, care poate fi folosit pentru dezvoltarea conceptelor vizuale cinematografice. Sistemul se bazează pe un motor grafic care permite regizorilor, scriitorilor, cineaștilor, scenografilor și artiștilor digitali să creeze, manipuleze și interacționeze cu mediile și obiectele CG în timp real. Instrumentul poate fi aplicat într-un stadiu incipient de dezvoltare a scenariului pentru a forma narațiunea prin feedback vizual sau poate fi folosit ca unealtă de planificare pentru pregătirea eficientă a filmării.

 

 

 
     Simon Alexanderson (Stockholm) 
     Cercetător /  KTH Royal Institute of Technology

 

 

 

 

 

Simon Alexanderson este cercetător la Institutul Regal de Tehnologie KTH din Stockholm, având un doctorat în animație pe bază de date și tehnologia de captare a mișcării. Pe lângă cercetarea sa, a dezvoltat sisteme de previzualizare utilizate în filme și ateliere de artă (inclusiv la Festivalul Internațional de Film din Berlin), tehnologia de animație folosită de studiourile Disney Animation și piese de teatru cu animație live în colaborare cu Teatrul Dramatic Regal Suedez (Dramaten). Lucrarea sa privind animația în timp real adaugă interactivitate, dinamism și co-creativitate proceselor de producție audiovizuale.

 

15:50

Story Games: o nouă formă de storytelling

Jocurile video utilizează întreaga gamă de elemente grafice, text și sunet pentru a captiva utilizatorul. În contrast, această nouă formă de storytelling readuce experiența jocului la elementele de bază folosind o singură dimensiune - text sau voce. Thomas explorează provocările și oportunitățile jocurilor de aventură pe bază de text, precum și felul în care ar putea fi monetizate folosind modelul free-to-play. 

 

     Prof. Thomas Langhanki (Berlin)
     Fondator și CEO, Experimental Game

 

 

 

 

 

 

Thomas Langhanki lucrează în industria de jocuri de aproape 30 de ani, colaborând cu companii precum Microsoft, Ubisoft și Warner. A studiat animația la Filmuniversität Babelsberg și în prezent predă ca profesor la Media Design Hochschule, Berlin, punând accent pe dezvoltarea conținutului vizual pentru universurile din jocuri, dezvoltarea conceptelor de joc pentru medii suprapuse și a noilor forme de interacțiune.

 

16:20

Pauză de cafea

 

17:00

#Storytelling pe Instagram: nașterea unui nou limbaj narativ

Orice mediu vizual nou are nevoie de timp pentru a-și dezvolta propriul limbaj. Instagram a evoluat de la lansarea sa din 2010, devenind o unealtă narativă pentru un nou val de cineaști și storytellers. Este o platformă care fructifică oportunitățile create de cele mai noi aplicații și prin care pot fi create mesaje complexe și originale. The Kissinger Twins vor prezenta cele mai interesante proiecte create de ei pe Instagram și vor dezvălui secretele celui mai nou film interactiv al lor, @sufferosa.

 

 

     The Kissinger Twins  (Varșovia)
     Katarzyna Kifert & Dawid Marcinkowski

 

 

 

 

 

 

Dawid Marcinkowski și Katarzyna Kifert, cunoscuți ca The Kissinger Twins, sunt un duo de regie de film interactiv. În lucrările lor combină tehnologiile digitale cu filmul, muzica și literatura pentru a crea noi forme de storytelling. Sunt autori de proiecte artistice, precum Sufferosa, unul dintre cele mai mari filme interactive online sau The Trip, câștigător al Premiului Webby, dar creează filme și experiențe interactive si pentru branduri precum Expedia, Honda Channel 4 sau Philips. Lucrările lor au fost premiate și prezentate la festivaluri internaționale de filme și new media, printre care SXSW, IFF Vancouver, IFF Reykjavik, onedotzero, NYU Tisch School și Institutul de Arte Contemporane din Londra.

 

17:30

Prezentarea seriei de #Stories create la infiniTIFF Workshop: #Stories on Instagram

Participanții la workshop și Kissinger Twins

 

18:00

FilmChain: Regândește-ți fluxul de bani cu blockchain

Filmele independente și conținutul video digital generează venituri. Dar ajung banii aceștia în conturile potrivite? Nu întotdeauna. Big Couch construiește FilmChain, o soluție bazată pe tehnologia blockchain, care să ajute creatorii de conținut să își primească partea, într-o manieră transparentă și descentralizată. În prezentare, Irina Albita explorează modalități alternative de finanțare, cum ar fi crewfunding și soluții bazate pe blockchain care pot colecta și aloca bani foarte repede.

 

 

 

     Irina Albita (Londra)
     Co-fondator / Big Couch

 

 

 

 

 

Irina Albita este co-fondatorul Big Couch, un start-up fintech, care animă industria de film cu un nou model financiar: crewfunding. Începând cu anul 2017, Big Couch a dezvoltat un nou produs, FilmChain, bazat pe tehnologia blockchain, în parteneriat cu Imperial College din Londra, iar în 2018 le-a fost acordat un grant pentru inovare de la Innovate UK. Irina este pasionată de explorarea modului în care tehnologia blockchain poate transforma radical industriile creative și este frecvent invitată ca speaker pe această temă la conferințe tehnologice și festivaluri de film importante. De origine din București, România, Irina a lucrat mai bine de 9 ani în Londra, unde a înființat mai multe start-up-uri tech. Irina este licențiată în matematică și informatică și are un master în management și finanțe obținut la London School of Economics.

 

18:30

Concluzii & Sumar

Erwin M. Schmidt

 

19:00

Recepție închidere & Networking

 

CUMPĂRĂ BILETE