VR Cinema

 

InfiniTIFF VR Cinema prezintă o selecție revoluționară și variată de conținut VR, incluzând atât lucrări noi, cât și exemple clasice ale realității virtuale.

Peste 15 experiențe în ficțiune, non-ficțiune și animație vor oferi publicului oportunități de a explora în continuare potențialul artistic și narativ al acestui mediu de storytelling nou și provocator. Full Moon VR, o secțiune specializată din program, va fi dedicată exclusiv genului horror.

Bilete

Locurile sunt limitate! Rezervarea locurilor se efectuează prin achiziţionarea online a biletelor, urmând ca programul să fie ales de spectator direct în sala de VR Cinema. Perioada de proiecții VR Cinema este 26 mai - 2 iunie

Program 1 | Program 2 | Program 3 | Program 4 | Program 5 | Program 6 | Program 7 | Program 8 | Program 9 | Program 10 | Program 11| * Program 12 | * Program 13

Program 14 - program cu acces gratuit

* programe recomandate persoanelor peste 18 ani

PROGRAM 1

Durată program: 22 min

Exploratorii spațiului

Aceasta este o serie de VR cinematic despre noua eră a explorării spațiale. Aveți ocazia să vedeți cum arată viețile astronauților care se pregătesc și se sacrifică pentru misiunile lor. Explorează camaraderia programelor spațiale din întreaga lume și descoperă cele mai noi dezvoltări și planuri pentru explorarea de adâncime a spațiului.

Regizor: Félix Lajeunesse, Paul Raphaël

Produs de Felix & Paul Studios

În colaborare cu: NASA, Oculus Sound, Headspace Studios

Durata: 22 min | Canada, 2018

 

PROGRAM 2

Durată program: 21 min

De cealaltă parte a zidului

Un documentar VR care oferă experiența migranților dintr-una dintre cele mai periculoase regiuni din lume: triunghiul nordic al Americii Centrale. Puteți să mergeți o milă alături de cei care fug să scape de violență și persecuție către un viitor incert în nord, în Statele Unite, unde Președintele Trump vrea să pună opreliști imigrației.

Regia: Mikkel Keldorf & Mikkel Cantzler Christensen

Producător: Ryot, RåFilm & Mikkel Keldorf Media

Durată: 7 min |  Danemarca / Suedia, 2017

Gomorra: Străzile sunt ale noastre

O mică serie spin-off, filmată cu tehnologie VR, ca punte dintre al doilea și al treilea sezon al cunoscutului serial, în care puteți explora principalele locații și să descoperiți locuri încă necunoscute fanilor.

Regia: Enrico Rosati

Inspirat din "Gomorrah" de Roberto Saviano

Producător: Sky Italia, Sky VR Studio, Think Cattleya

Durată: 14 min | Italia, 2017

 

PROGRAM 3

Durată program: 22 min

Ultimul scaun - Egbert

Sunteți invitați să trăiți experiențele foarte diferite a două persoane în vârstă—doi bărbați care la amurgul vieții petrec din ce în ce mai mult timp în scaunele lor preferate. În acest episod, îl veți urmări pe Egbert, de 89 de ani, un fermier din  Drenthe. Egbert are o viață foarte simplă: a crescut cu fratele și părinții lui pe o fermă cu un cal, șase vaci, găini, oi și, întotdeauna, un porc. Nici el nici fratele lui nu au plecat de acasă. Egbert e acum singurul supraviețuitor și toată ferma e a lui. E singur, dar e mândru de viața lui simplă.

Scenariu și regie: Jessie van Vreden & Anke Teunissen

Voiceover Egbert: Rutger Hauer

Producător: Pieter van Huijstee Film & TV

Durată: 18 min | Olanda, 2017

Nomazi: Massai

Această serie va transporta vizitatorii la celălalt capăt al pământului, în realitatea intimă a unor culturi nomade care își continuă să tradițiile bogate și, în același timp, se luptă pentru drepturile lor și se adaptează continuu la realitățile contemporane. Episolul Massai oferă acces la experiența triburilor Massai din Kenya.

Scenariu și regia: Félix Lajeunesse & Paul Raphaêl

Producător: Felix & Paul Studios

Durată: 7 min | Canada, 2016

 

PROGRAM 4

Durată program: 22 min

Ultimul scaun - Fred

Sunteți invitați să trăiți experiențele foarte diferite a două persoane în vârstă—doi bărbați care la amurgul vieții petrec din ce în ce mai mult timp în scaunele lor preferate. În acest episod, îl veți urmări pe Fred, de 74 de ani, care stă în luxurianta lui grădină franceză contemplându-și propria mortalitate. Descoperiți curând că Fred are o boală de ficat și că, în ciuda atitudinii lui spirituale, este terrifiat de ideea de moarte. Bucata lui de pământ îi dă sens vieții, dar pacea interioară trebuie recâștigată continuu.

Scenariu & regie: Jessie van Vreden & Anke Teunissen

Producător: Pieter van Huijstee Film & TV

Durată: 15 min | Olanda, 2017

Nomazi: Bajau

Această serie va transporta vizitatorii la celălalt capăt al pământului, în realitatea intimă a unor culturi nomade care își continuă tradițiile bogate și, în același timp, se luptă pentru drepturile lor și se adaptează continuu la realitățile contemporane. Episodul Bajau oferă acces la experiența nomazilor mării care bântuie costele Borneo-ului.

Scenariu & regie: Félix Lajeunesse & Paul Raphaêl

Producător: Felix & Paul Studios

Durată: 7 min | Canada, 2016

 

PROGRAM 5

Durată program: 27 min

Alterare

Alexandro se oferă să fie voluntar pentru un studiu experimental al viselor. Fără știrea lui, Elsa, o formă de inteligență artificială este introdusă pentru a se alimenta din subconștientul lui, după ce întâi îl digitalizează și dematerializează.

Regia: Jérôme Blanquet

Producător: Okio-Studio, Arte

Durată: 20 min| Franța, 2017

Lacul Baikal

Veți fi transportați în Siberia, în peisajele dramatice din jurul celei mai vechi, mai adânci și mai voluminoase mase de apă proaspătă din lume, care adăpostește un ecosistem acvatic unic. Filmul urmărește oameni de știință care documentează evoluția acestui sistem și modul în care cele trei religii din preajma lacului răspund amenințărilor la adresa mediului.

Regia: Georgy Molodtsov, Michael Owen

Producător: Michael Owen, Ksenia Adamovitch, Georgy Molodtsov

Durata: 7 min | SUA / Rusia, 2016

 

PROGRAM 6

Durată program: 25 min

Hermitage VR

Un tur virtual prin Muzeul Ermitajului din Sankt Petersburg, de la Ecaterina cea Mare până în prezent. Celebrul actor rus Konstantin Khabensky vă aduce față în față cu familia imperială a Rusiei și vă ghidează prin depozitele secrete ale Ermitajului.

Regia: Mikhail Antykov

Producător: Artekom LLC, Companies Super8.pro, Videofabrika.ru

În colaborare cu: The State Hermitage Museum

Durată: 19 min | Rusia, 2018

Tovarășul AI

Tovarășul AI este primul robot spion creat în România comunistă a anului 1979. Conceput să asculte și să întregistreze, robotul este descoperit după 50 de ani de cetățenii unei noi lumi. Tovarășul AI este o distopie ficțională bazată pe elemente documentare, un proiect cinematic virtual hibrid conceput pentru o locație specifică.

Regia: Ioana Trifu, Ioana Mischie, Daniel Oaida

Producător: Ioana Trifu, Ioana Mischie, Daniel Oaida

În cadrul infiniTIFF VR Workshop 2017

Durata: 6 min | Romania, 2017

 

PROGRAMUL 7

Durata program: 18 min

Rocket Man

Rocket Man spune povestea unui astronaut care, înainte cu câteva minute de a decola spre Marte, primește un video 360 de grade de la prietena lui

Regia: Millo Simulov

Producător: Spider

Durata: 18 min | Romania, 2018

 

PROGRAM 8

Durată program: 22 min

Casa poporului

E vorba de casa poporului american, Casa albă, așa cum era ea în timpul Președintelui Barack Obama și a Primei Doamne Michelle Obama. Puterea realității virtuale vă va transporta în aceast tur istoric și simultan intim prin aripa de vest și prin reședințele executive și private, în care se împletesc istoria ocupanților ei contemporani cu istoria clădirii a cărei ridicare acum două secole are înțelesuri profunde.

Scenariul & regia: Félix Lajeunesse & Paul Raphaêl

Producător: Felix & Paul Studios

Durata: 22 min | Canada, 2017

 

PROGRAM 9

Durata program: 25 min

Colecționarul de vise

Un bătrân de rând trăiește cu câinele lui optimist într-o groapă de gunoi, adunând lucruri aruncate în speranța de a le readuce la viață și de a-i face pe cei care le-au abandonat să le prețuiască din nou.

Regia: Li Mi

Producător: Pinta Studio

Durata: 12 min | China, 2017

O multitudine de singurătăți

O călătorie la capetele lumii, în locuri uitate, izolate, unde diverse viziuni sociale pot să capete materialitate. Puteți urmări poveștile unor oameni care își caută propria identitate în lumi complet diferite, de la Munții Nuba din Sudan până la Ministerul de interne al Transnistriei, o țară care nu există de fapt.

Producător, regizor, cameraman: Julia Leeb

Producător executiv: INVR.SPACE, Sönke Kirchhof

Durata: 13 min | Germania, 2017

 

PROGRAM 10

Durată program: 20 min

Auschwitz din interior

La mai bine de 70 de ani de la eliberarea lagărului de concentrație și exterminare Auschwitz-Birkenau, puteți înțelege dimensiunile și istoria locului prin ochii ai trei supraviețuitori ai Holocaustului: Anita Lasker-Wallfisch, Philomena Franz și Walentyna Nikodem.

Regia: Jürgen Brügger, Jörg Haaßengier, Gerhard Schick

Producător: Westdeutscher Rundfunk WDR

Durată: 9 min | Germany, 2017

Leggenda

O experiență imersivă care urmărește doi artiști de circ și un duet de pian și vioară într-un spectacol elegant, emoționant, cu muzică originală și acrobații uimitoare.

Regia: Laura Desimages, Leslie Levi

Producător: Concert Digital 360 VR

Durata: 6 min | Franța, 2017

Am văzut viitorul

Vă scufundați într-un spațiu tridimensional care reprezintă prezicerile futuriste ale autorului de sci-fi Arthur C. Clarke. Călătoriți prin cosmos ghidați de reprezentarea faimosului autor al Odiseei spațiale, reconstitutită din arhivele BBC ale anilor 1960.

Regia: François Vautier

Producător: Da Prod

Durată: 5 min | Franța, 2017

 

PROGRAM 11

Durată program: 22 min

38 de zile peste Atlantic

38 de zile peste Atlantic este povestea echipajului care a traversat Atlanticul într-o barcă cu vâsle. Filmul documentar prezintă călătoria celor patru români care au pornit în cea mai dură cursă de canotaj din lume, Atlantic Challenge. Au plecat din La Gomera, Insulele Canare și au vâslit 5.000 de km până în Antigua, Caraibe. Echipajul a reușit să doboare recordul la clasa Pure, ajungând după 38 de zile, 14 ore și 32 de minute de vâslit.

Regizor: Millo Simulov

Producător: Spider Group

Durata:12 min | Romania, 2018

Avertizarea

Într-un viitor apropriat, un grup de africani crează o colonie pe o planetă îndepărtată—o colonie tulburată de venirea unui oaspete neinvitat.

Regia: Jim Chuchu

Scenariu / Producător: The Nest Collective, Electric South

Durata: 10 min | Africa de Sud, 2017

 

* PROGRAM 12

* Program recomandat persoanelor peste 18 ani

Durată program: 24 min

This program has been curated by Dark Corner Studios, home to the world’s most thrilling and provocative VR genre experiences. www.darkcornerstudios.com

Campfire Creepers / Povești la foc de tabără (episoadele 1 și 2)

Seria Campfire Creepers / Povești la foc de tabără a maestrului horror-ului Alexandre Aja vă invită să luați loc lângă un foc de tabără în jurul căruia copiii fac cu rândul spunând povești de groză. Fiecare poveste virtuală vă scufundă în cele mai negre spaime ale copilăriei.

Episodul 1: The Skull of Sam

Episodul 2: Midnight March

Regizor: Alexandre Aja Starring: Robert Englund

Producător: Oculus Studios, Dark Corner, Future Lighthouse

 

* PROGRAM 13 - Dark Corner: Short Horror Experiences

* Program recomandat persoanelor peste 18 ani

Durată program: 23 min

This program has been curated by Dark Corner Studios, home to the world’s most thrilling and provocative VR genre experiences. www.darkcornerstudios.com

Catatonic

Catatonic vă pune în poziția unui pacient care își face intrarea într-un spital psihiatric într-un scaun cu rotile. Acest horror virtual seminal vă duce în chingi printr-o experiență imerisvă cu totul inedită, plină de emoții care vă vor tăia răsuflarea și în același timp vă vor îndemna să vă mai “dați” o dată…

Regizor: Guy Shelmerdine

Durată: 5 min | USA, 2015

Catâr

În Catâr veți trăi ultimele momente frenetice ale unei vieți foarte nefericite. Va trebui să descoperiți cine sunteți și cum ați ajuns acolo—descoperind în același timp că și mai aiuritor decât sfârșitul este…ce vine după. Cu efecte vizuale năucitoare, Guy Shelmerdine recidivează după horror-ul lui de referință, Catatonic.

Regizor: Guy Shelmerdine

Durată: 6 min | USA, 2016

Noapte bună, copii

În Noapte bună, copii vă regăsiți în patul copilăriei, gata de somn…dar întâi mama vine să vă citească o poveste. Această extraordinară experiență senzorială imersivă vă propulsează în mijlocul coșmarelor copilăriei.

Regizor: Guy Shelmerdine

Producător: Dark Corner, MPC VR

Durată: 7 min | USA, 2017

Curățătorul

Regizor: Harrison Norris

Durată: 5 min | USA, 2017

În Curățătorul sunteți legat de targă în hambarul unui psihopat ucigaș; singura speranță este în mâinile unui alt ostatic, care a scăpat. Această palpitantă, brutală și miraculoasă experență de 360 de grade s-a născut din mințile celor care au conceput cascadoriile din Mad Max.

 

PROGRAM 14 (acces liber)

Durata program: 5-15 min

TransFeroVR

Instalația TransFeroVR reprezintă un mod creativ de a duce mai departe o poveste de succes a democrației participative și a celor recent derulate în Parcului Feroviarilor din Cluj-Napoca - simbol local al implicărilor cetățenești la firul ierbii. TransFeroVR funcționează drept un portal de acces și cunoaștere, un tur virtual interactiv prin care încercăm să purtăm spre centru un spațiu cu o istorie mai puțin cunoscută și reprezentată.
 
Program:
26 - 27 mai / orele 13:00 - 16:00
31 mai - 1 iunie / orele 13:00 - 16:00
 
Echipa de producție Muzeul Pietonilor va fi de față să îndrume spectatorii și să răspundă la întrebări.
 
Producător: MuzeulPietonilor.ro (Grig Vulpe, Bernadeta Pătrașcu)
 
Co-producător: Orașul Vizibil 2017 (AltArt Foundation)
 
New media: Chamaeleo.ro (Sebastian Văcăriuc)
 
Durata: 5 - 15 min, Romania, 2018