18 adolescenți participă la atelierul Let’s Go Digital 2016! | TIFF

18 adolescenți participă la atelierul Let’s Go Digital 2016!

18.05.2016 19:39
Anul acesta, au fost trimise peste 100 de aplicații din 32 de județe.

Atelierul Let’s Go Digital! și-a selectat participanții pentru cea de-a 14-a ediție. Din totalul de 107 de aplicații au fost selecționați 18 participanti (dintre care 3 participanti seniori), din diferite orașe din România.

Participanții LGD 2016 vor veni la Cluj Napoca, în perioada 27 mai – 5 iunie 2016, unde timp de 10 zile vor lua contact cu lumea filmului, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei vor avea acces la aparatură profesională, îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească și, de asemenea, vor putea să ia parte la toate evenimentele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Cei 18 adolescenți selecționați la LGD au vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Cei 15 tineri cursanți îi vor avea alături pe trainerii atelierului și pe cei trei seniori ai grupului, foști participanți LGD, care se întorc la Cluj-Napoca, pentru o nouă etapă a experienței LGD. Cei 3 participanți seniori vor fi responsbaili în această ediție de crearea making-of-ului și își vor dezvolta aptitudinile de producători ai celor 5 filme realizate în cadrul atelierului de colegii lor mai tineri.

De-a lungul atelierului, cei 18 adolescenți vor fi îndrumați de Sorin Botoșeneanu, Neil Coltofeanu, Dana Bunescu, Iulia Voicu și Cristian Iftime, iar la finalul celor 10 zile intensive, ei și cele 5 filme rezultate în urma wokshop-ului vor fi protagoniștii unei proiecții speciale, în fața publicului TIFF.

Participanții juniori LGD2016 sunt:

1.   Ioana-Andrada Băleanu (Craiova)

2.   Ilinca Bortișcă (Piatra-Neamț)

3.   Călin-Florian Boto (Brașov)

4.   Alma Buhagiar (București)

5.   Theodora-Lucia Chicoș (Iași)

6.   Cohn Mara Elisei ( București)

7.   Elisei Martha Andreea (Ploiești)

8.   Andreea Geamăn (București)

9.   Alexandra Mincu (București)

10. Agata Ioana Olteanu (București)

11. Teodor Ioan Vlad Popa (Sibiu)

12. Ioana Simina Popescu (București)

13. Elena-Diana Smeu (Bacău)

14. Maria Staicu (Voluntari)

15. Cornelia Ştefănescu (București)

Participanții seniori LGD sunt:

 1. Teona Galgoțiu  (București)

 2. Ligia Prodan (Iași)

 3. Teodora Silvia Modoi (Cluj-Napoca)

Ediţia a 14-a a Let's Go Digital! este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania, și va avea loc la Cluj-Napoca, între 27 mai și 5 iunie 2016.