Caravana Filmelor TIFF pornește de la Carei | TIFF

Caravana Filmelor TIFF pornește de la Carei

15.07.2016 14:02
Primul dintre cele peste 15 orașe din țară.

Orașul Carei este primul dintre cele peste 15 în care Caravana Filmelor TIFF va aduce, în această vară, câteva dintre cele mai apreciate filme lansate în ultimul an. Între 19 și 21 iulie, de la 21.45, în Parcul Dendrologic din Carei, spectatorii vor urmări două comedii savuroase, Povești trăsnite și Aventurile lui Nelly, și un thriller românesc de Marian Crișan, premiat în festivaluri - Orizont. Caravana va face o oprire și în Satu Mare, între 29 și 31 iulie, în Pasajul Corneliu Coposu. Intrarea este liberă.

A șaptea ediție a Caravanei Filmelor TIFF va călători prin țară din iulie până în septembrie, cu o selecție de producții românești și străine, unele proiectate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Anul trecut, peste 33.000 de spectatori au luat parte la proiecții.

19-21 iulie, 21:45 | Parcul Dendrologic din Carei

Marți, 19 iulie

Povești trăsnite / Relatos salvajes / Wild Tales (r: Damián Szifron) | 122’, Argentina, Spania

Cu: Dario Grandinetti, Maria Marull, Monica Villa

O comedie neagră spectaculoasă, nominalizată la Oscarul pentru Cel mai bun film în 2015. Este o colecție de șase povești bizare, fiecare mai șocantă și mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, filmul desenează un portret comic și plin de defecte ale societății.

Filmul este co-produs de renumitul regizor spaniol Pedro Almodovar și a fost proiectat la Cannes.

Miercuri, 20 iulie

Aventurile lui Nelly / Nelly's Adventure (r: Dominik Wessely) | 90’, Germania

Cu: Flora Thiemann, Julia Richter, Kai Lentrodt, Hagi Lăcătuș

Vacanţa de vară petrecută în România nu este tocmai ceea ce Nelly, o fată de 13 ani, ar considera o distracţie pe cinste. Ce nu ştie ea este că în România va avea parte de aventura vieţii. Un film în care răufăcătorii sunt nemţi, iar salvatorii români!

Filmat parțial în împrejurimile Sibiului, filmul a fost un succes la TIFF Sibiu 2016, cu peste 2000 de spectatori în aer liber.

Joi, 21 iulie

Orizont (r: Marian Crișan) | 93’, România

Cu: András Hatházi, Rodica Lazăr, Bogdan Zsolt

Doi soţi au parte de un nou început: administrează cabana Orizont, aflată în munţii din vestul României. Nu va trece mult până când vor pricepe că totul din jur, inclusiv viaţa lor, este controlat de Zoli și de banda lui de răufăcători.

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: BCR

Susținut de: UPC, Staropramen

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Carei și Centrului Cultural al Municipiului Carei

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți, Cinemagia, Ziare.com

Partener de monitorizare: mediaTRUST