Caravana TIFF aduce la Timișoara 6 seri cu filme în aer liber | TIFF

Caravana TIFF aduce la Timișoara 6 seri cu filme în aer liber

17.07.2018 13:11
Caravana TIFF, ajunsă anul acesta la cea de-a 9-a ediție, revine la Timișoara, între 24 – 29 iulie, cu 6 filme multi-premiate

Caravana TIFF, ajunsă anul acesta la cea de-a 9-a ediție, revine la Timișoara, între 24 – 29 iulie, cu 6 filme multi-premiate. Publicul cinefil le va putea urmări în aer liber, în Grădina de Vară Capitol, unde proiecțiile vor începe seară de seară de la ora 21:45. Iubitorii de film vor avea acces gratuit la toate evenimentele incluse în program.

Filmul verii deschide serile de cinema în aer liber la Timișoara. Un cocktail pop condimentat cu umor negru și melodramă, care s-a bucurat de o premieră mondială în competiția oficială de la Locarno, Charleston este debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Crețulescu. Filmul urmărește povestea unui triunghi amoros și îi aduce pe marele ecran, în rol principal, pe trei dintre cei mai iubiți actori ai momentului: Șerban Pavlu, Radu Iacoban și Ana Ularu. Miercuri seară, de la 21:45, aflăm că Banii sunt bani/ Money’s Money. Thriller-ul regizat de Géla Babluani, regizorul premiat în 2006 la Sundance pentru 13 Tzameti, urmărește aventura unui jaf care schimbă viețile a trei tineri infractori. 

Controversatul Foxtrot, un ,,studiu temerar despre durere și ce-nseamnă să pierzi pe cineva apropiat’’ (Los Angeles Times), invită la introspecție și transformă un subiect foarte sensibil pe plan local într-o puternică metaforă universală despre război. Povestea multi-premiată inspirată de conflictul israeliano-palestinian care a deschis ce-a de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va fi proiectată la Timișoara joi, pe 26 iulie.

Vineri, pe 27 iulie, timișorenii îl vor cunoaște pe Caisă. În documentarul de debut al regizorului Alex Mavrodineanu, un antrenor de box care s-a jurat că nu mai profesează se răzgândește atunci când întâlnește un tânăr sportiv foarte talentat. România Neîmblânzită (r. Tom Barton-Humphreys) este documentarul care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire. Producția fabuloasă va fi proiectată sâmbătă seară, pe 28 iulie, iar sute de timișoreni sunt invitați să descopere imaginile impresionante care au cucerit publicul din întreaga țară și au stabilit noi recorduri în cinematografe.

Ultima seară încheie grandios seria de proiecții în aer liber din Grădina de vară Capitol, cu Vara lui 1993/ Summer 1993. Debutul autobiografic al regizoarei catalane Carla Simón, urmărește povestea sensibilă a unei fetițe de 6 ani, nevoită să se adapteze noii sale vieți, în sânul unei alte familii, după dispariția mamei. Filmul a fost proiectat în secțiunea Generation Kplus în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, unde a și câștigat premiul pentru Cel mai bun lungmetraj.

 

Program | Grădina de vară Capitol, ora 21:45

 

Marți, 24 iulie

Charleston

r. Andrei Crețulescu | România-Franţa, 119'

Cu: Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ularu

La două săptămâni după moartea soției sale, Ioana, Alexandru îşi sărbătoreşte cea de-a 42-a aniversare singur, înecându-şi amarul în alcool, când deodată cineva sună la ușă. Tânărul vizitator, Sebastian, îi mărturiseşte că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni și vine cu o propunere neașteptată...

 

Miercuri, 25 iulie

Money’s Money

r. Gela Babluani | Franța, 90'

Cu: Benoît Magimel, Olivier Rabourdin, Vincent Rottiers

Disperaţi să scape de problemele financiare, trei tineri fără viitor vor să dea lovitura furând o valiză de bani a unui tip înstărit din Le Harvre. Ce nu ştiu ei este că tocmai au jefuit un politician corupt şi că banii din valiză provin din afaceri criminale. Şi curând vor vedea că ceea ce părea o catapultă spre o viaţă mai bună se poate uşor transforma într-un adevărat dezastru...

 

Joi, 26 iulie

Foxtrot

r. Samuel Maoz | Israel-Elveţia-Germania-Franţa, 113'

Cu: Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Dekel Adin

Michael şi soţia sa Dafna sunt devastaţi când armata le comunică moartea fiului lor, Jonathan. Dar viaţa nu întârzie să le ofere surprize pe măsura experienţelor militare suprarealiste ale fiului lor... Marele premiu al juriului la festivalul de la Veneţia!

 

Vineri, 27 iulie

Caisă

r. Alexandru Mavrodineanu | România, 81'

După ce a fost trădat de cel pe care l-a ajutat să devină campion mondial la box, un antrenor veteran se dedică pregătirii unui nou sportiv, Caisă. El trebuie să facă faţă temerilor că va fi, din nou, abandonat...

 

Sâmbătă, 28 iulie

România Neîmblânzită

r. Thomas Barton-Humphreys | România, 90'

Narat de Victor Rebengiuc, documentarul România neîmblânzită explorează peisajele incredibile şi uimitoarea viaţă sălbatică a României, de la Delta Dunării până în codrii Carpaţilor. Lupii, urşii şi râşii hălăduiesc liberi în pădurile vaste, pline de extraordinare exemplare ale florei şi faunei.

 

Duminică, 29 iulie

Summer 1993

r. Carla Simón | Spania, 97'

Cu: David Verdaguer, Fermí Reixach, Bruna Cusí

Spania, vara lui 1993. Frida are şase ani şi, după decesul părinţilor, trebuie să înfrunte prima vară alături de noua sa familie adoptivă. Înainte de sfârşitul verii petrecute în provincia catalană, fata trebuie să înveţe să-şi controleze emoţiile, iar părinţii trebuie să înveţe să ţină la ea ca la propria lor fiică.

 

***

Detalii: www.tiff.ro

Ne puteți urmări și pe Facebook: www.facebook.com/caravanatiff

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Banca Transilvania, Staropramen, Romgaz, UPC.

Cu sprijinul: Primăria Municipiului Timișoara, Filarmonica Banatului, Hotel Timișoara

Parteneri media: Europa FM, Zile și Nopți, Agerpres, Observator Cultural

Partener de monitorizare: mediaTRUST