Caravana TIFF: Filme de Oscar și povești de iubire la Năsăud | TIFF

Caravana TIFF: Filme de Oscar și povești de iubire la Năsăud

02.08.2017 15:13
Caravana TIFF ajunge între 4-6 august la Năsăud, pentru trei seri de proiecții în aer liber, de la 21.45, în Parcul de lângă Casa de Cultură „Liviu Rebreanu”.

Spectatorii se vor delecta cu trei filme care au făcut valuri în ultimul an: Povestea iubirii, cea mai nouă producție semnată de Radu Mihăileanu, o ecranizare a bestseller-ului cu același nume, filmată parțial în Transilvania, Dalida, un film biografic emoționant bazat pe viaţa legendarei cântăreţe, și În lumina lunii/ Moonlight, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film anul acesta.

Intrarea este liberă.

Ajunsă la a opta ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania, peste 30.000 de spectatori urmărind filme în aer liber anul trecut, între lunile iulie și septembrie.

Program 4-6 august, 21.45

Parcul de lângă Casa de Cultură „Liviu Rebreanu”

Vineri, 4 august

Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu)

Franța, Canada, România, SUA, 134’

New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeşul ei coleg de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi cu toate acestea... Cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat parţial în Transilvania!

Trailer: https://goo.gl/rNcLFa

 

Sâmbătă, 5 august

Dalida (r. Lisa Azuelos) | Franța, 124’

Un film biografic emoționant bazat pe viaţa legendarei cântăreţe Dalida. Născută în Cairo, a devenit celebră în anii '50, cântând în franceză, spaniolă, arabă, ebraică, germană şi italiană. A jucat în filmul A şasea zi, al lui Youssef Chahine. În 1987 s-a sinucis în Paris, după ce a vândut mai bine de 130 de milioane de discuri în întreaga lume.

Trailer: https://goo.gl/aR9Bsp

 

Duminică, 6 august

În lumina lunii/ Moonlight (r. Barry Jenkins) | SUA, 111’

Filmul urmărește un tânăr american de culoare, din copilărie și până la maturitate, în timp ce se străduiește să-și găsească sensul în lume. O poveste delicată despre un subiect (încă) tabu din lumea afro-americană. Marele câștigător al Oscarurilor de anul acesta: Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor într-un rol secundar. Peste 150 de premii în festivaluri din lumea întreagă.

Trailer: https://goo.gl/FceyHX

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Staropramen, UPC, Romgaz

Eveniment co-organizat de Casa de Cultură „Liviu Rebreanu”, Năsăud

Cu sprijinul: Centrului de Voluntariat și Centrului Național de Informare Turistică Năsăud

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți

Partener de monitorizare: mediaTRUST