Caravana TIFF la Mediaș: filme despre copilărie și dragoste, pe 21 și 22 august | TIFF

Caravana TIFF la Mediaș: filme despre copilărie și dragoste, pe 21 și 22 august

16.08.2017 19:02
Spectatorii din Mediaș au invitație la film în aer liber pe 21 și 22 august, în Piața Regele Ferdinand I

În cele două zile, Caravana TIFF – care călătorește prin țară pentru al optulea an -  își va instala ecranul uriaș începând cu ora 21.30 și va proiecta două dintre titlurile din selecția Festivalului Internațional de Film Transilvania.  Intrarea este liberă.

Prima seară, 21 august, vine cu Povestea iubirii. Bazat pe bestseller-ul cu același nume scris de Nicole Krauss și tradus în peste 35 de limbi, filmul urmărește povestea de dragoste dintre doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna. Producția a fost filmată parțial în Transilvania, iar regia îi aparține renumitului cineast român stabilit în Franța Radu Mihăileanu. „Toate filmele mele sunt povești de dragoste”, spune regizorul. „Povești disperate de dragoste, despre oameni obișnuiți care înfruntă obstacole și o iau de la capăt, copleșindu-ne cu grandoarea și splendoarea lor”.

Un film românesc, Vara s-a sfârșit, va readuce pe marele ecran, în a doua seară, atmosfera anilor ’90, „când nu aveam nici smartphone-uri, nici tablete şi nici Facebook. Când să fii online însemna să ieşi în curtea şcolii, maidanul din spatele blocului era cel mai tare afterschool, iar blugii largi şi şapca cu Chicago Bulls erau cel mai tare status (şi un statement, în acelaşi timp)”, potrivit regizorului Radu Potcoavă. Filmul are ca protagoniști doi puști care se împrietenesc într-o vacanță de vară, în preajma eclipsei de soare din 1999, și convin să joace un joc periculos, fără să-și imagineze consecințele.

Program 21-22 august | Piața Regele Ferdinand I, 21.30

Luni, 21 august

Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu)

Franța, Canada, România, SUA, 134’

New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeşul ei coleg de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi cu toate acestea... Cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat parţial în Transilvania!

Trailer: https://goo.gl/rNcLFa

 

Marți, 22 august

Vara s-a sfârșit (r. Radu Potcoavă)

România, 105’

Eclipsa totală de soare din 1999. Doi puști își petrec vacanța de vară la Cernavodă, pe malul Dunării. Unul dintre ei acceptă să-l ajute pe celălalt să-și șantajeze tatăl absent înscenându-și răpirea, fără să-și dea seama de consecințele jocului lor. Cu: Ofelia Popii, Șerban Pavlu, Nicholas BohorDan Hurduc.

Trailer: https://goo.gl/GfT2rp

***

Ajunsă la a opta ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania, peste 30.000 de spectatori urmărind filme în aer liber anul trecut, între lunile iulie și septembrie.

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

 

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Staropramen, UPC, Romgaz

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Mediaș, Mediaș 750, Meditur

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți

Partener de monitorizare: mediaTRUST