Caravana TIFF oprește la Oradea între 12 și 14 august | TIFF

Caravana TIFF oprește la Oradea între 12 și 14 august

08.08.2016 08:06
Timp de trei zile, între 12 și 14 august, Caravana TIFF aduce filme bune la Oradea, în Parcul Cetății.

Serile, de la 21.45, orădenii vor urmări trei povești care au avut un impact puternic în presă și în rândul publicului, la lansare: De ce eu?, regizat de Tudor Giurgiu și inspirat de povestea reală a procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis la doar 29 de ani, Fiul lui Saul, o dramă despre Holocaust, premiată cu Oscar pentru Cel mai bun film străin și avându-l pe actorul clujean Levente Molnár în distribuție, și Tinerețe, un film cu Michael Caine, Harvey Keitel și Mădălina Ghenea pe afiș, nominalizat la Oscar și distins cu numeroase premii.

Intrarea este liberă.

Anul acesta, din iulie până în septembrie, Caravana TIFF aduce povești premiate în festivaluri și succese de casă în peste 15 orașe. Proiectul continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015.

Program Oradea | 12-14 august | Parcul Cetății | 21.45 

Vineri, 12 august

De ce eu? / Why Me? (r. Tudor Giurgiu) | 125’, România, Bulgaria, Ungaria

Cu: Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache

Bazat pe fapte reale, De ce eu? spune povestea lui Cristian, un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. Cristian investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie.

Berlin 2016, Premiul criticii bulgare la Sofia IFF, Mențiunea specială a Juriului la Tarkovsky Fest, Rusia.

Sâmbătă, 13 august

Fiul lui Saul / Son of Saul (r. László Nemes) | 107’, Ungaria

Cu: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont

Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau. În timp ce lucrează la unul dintre crematorii, deţinutul maghiar Saul descoperă trupul unui băiat şi e convins că acesta e fiul său. Saul îşi asumă o sarcină imposibilă: să-i ofere băiatului funeraliile cuvenite. Trailer: http://bit.ly/29OSYrC

Câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film străin în 2016! Marele Premiu la Cannes 2015

Duminică, 14 august

Tinerețe/ Youth (r. Paolo Sorrentino) | 118’, Italia, Franța, Elveția, Marea Britanie

Cu: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Mădălina Ghenea

Fred și Mick, doi vechi prieteni, se bucură de vacanță într-un hotel de la poalele Alpilor. Fred este un compozitor care nu mai profesează, iar Mike este regizor și se grăbește să ajungă la final cu scenariul următorului film. Cei doi știu că zilele lor sunt numărate și decid să facă față împreună viitorului. Dar, în afară de ei, nimeni nu pare să aibă vreo problemă cu trecerea timpului.

Nominalizări la Oscar și Globul de Aur, Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cel mai bun actor (Michael Caine) la Premiile Academiei Europene de Film.

Detalii: http://tiff.ro/caravana-tiff/stiri și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: BCR

Susținut de: UPC, Staropramen, Romgaz

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Oradea, Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune.

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți, Cinemagia, Ziare.com

Partener de monitorizare: mediaTRUST