Cinci proiecte selecționate la Transilvania Pitch Stop | TIFF

Cinci proiecte selecționate la Transilvania Pitch Stop

28.05.2016 11:24

Cinci cineaști au fost selecționați pentru a face parte din proiectul Transilvania Pitch Stop (TPS), aflat la a 3-a ediție. Între 31 mai și 4 iunie, aceștia vor lua parte la un atelier personalizat de dezvoltare de scenariu și vor avea parte de pregătire în vederea susținerii proiectului de lungmetraj în cadrul unui pitch public, în prezența unor potențiali parteneri internaționali – co-producători, agenți de vînzări, distribuitori.

Atelierul este condus de către Christian Routh (Head of Studies ScriptEast) și Konstantinos Kontovrakis (Creative Producer, Heretic). Juriul format din Markus Duffner, Cedomir Kolar și Brigitta Manthey va premia două dintre cele cinci proiecte selecționate.

Proiectele selecționate:

Tie | Scor Alb

Regizor: Marius Olteanu

Producător: Claudiu Mitcu

0/1 | 0/1

Regizor: George Dorobanțu

Legacy | Urma

Regizor: Dorian Boguță

Cărturan | Cărturan

Regizor: Liviu Săndulescu

Alive in Moscow | Viața în Moscova

Regizor: Grigore Becket

Unul dintre premiile acordate în urma deliberării celor trei membri ai juriului este TPS Development Award  - în valoare de 2000 de euro, oferit de TIFF. Un al doilea premiu este CoCo Award, constând în includerea proiectului în cadrul Connecting Cottbus East West Co-production Market.

În urma parteneriatului semnat de la prima ediție cu Festivalul de la Locarno, două proiecte câștigătoare vor fi invitate în cadrul Locarno Industry Days, pentru un matchmaking personalizat cu profesioniștii din industrie (producători, companii de finanțare, agenți de vânzări, distribuitori).