Cronici de film inspirate, recompensate cu premii EducaTIFF | TIFF

Cronici de film inspirate, recompensate cu premii EducaTIFF

28.06.2018 10:52
Ce inspiră vizionarea unui film, care sunt ideile pe care le ducem cu noi după ieșirea din sala de cinema?

Au răspuns la aceste întrebări toți participanții la competiția Tineri Critici de Film din cadrul EducaTIFF, iar cei mai inspirați dintre ei au primit premii oferite de partenerii de la Samsung Romania și Pegas.

La doar 9 ani, Cătălin Vancea de la Transylvania College din Cluj-Napoca a impresionat juriul competiției cu o cronică de film filmată tip vlog după vizionarea filmului „Străjerii”. Premiera mondială de la TIFF.18 i-a adus lui Cătălin o bicicletă Pegas care îl va ajuta, cu siguranță, să parcurgă mai rapid distanțele dintre sălile de cinema de care este atât de atașat.

Decizia de a izola toți câinii pe o insulă pustie i-a ridicat multe întrebări lui Andrei Covaciu, elevul de 11 ani al școlii Transylvania College. Răspunsurile pe care a încercat să le dea în cronica sa la „Isle of Dogs” l-a făcut câștigător al categoriei dedicate claselor gimnaziale din competiția Tineri Critici de Film. Samsung Romania, partener al EducaTIFF, i-a oferit un premiu de care se va bucura întreaga vacanță, respectiv o tabletă Samsung S3.

„Un documentar cu o încărcătură emoționantă uriașă” , așa descrie „Povești în mișcare” eleva Francesca Borodi. Impresionată de povestea prezentată în programul EducaTIFF, Francesca a scris o critică elaborată și elegantă, pentru care juriul a recompensat-o cu un smartphone Samsung Galaxy S9. Colegii ei de la Liceul Teoretic  „Gheorghe Șincai” se vor bucura să o sune pentru a o felicita.

Echipa EducaTIFF mulțumește tuturor profesorilor și elevilor care au fost prezenți în sălile de cinema pentru a sărbători împreună cei 10 ani împliniți în această vară de cel mai mare program de educație cinematografică din România.