Dan Bursuc, Puiu Gheorghiu, Liviu Tipuriță @TIFF Lounge | TIFF

Dan Bursuc, Puiu Gheorghiu, Liviu Tipuriță @TIFF Lounge

07.06.2017 18:31

Regizorul Liviu Tipuriță și impresarii Dan Bursuc și Puiu Gheorghiu vin la TIFF Lounge joi, pe 8 iunie, de la ora 17:00. Vor aduce cu ei povești din culisele Regii manelelor/ The New Gipsy Kings și secrete ale acestei industrii muzicale, la o zi după proiecția documentarului produs de BBC, găzduită de Casa de Cultură a Studenților pe 7 iunie, de la ora 19:00.

Regizorul și producătorul Liviu Tipuriță este membru al Academiei Britanice de Film și Televiziune și al  Directors Guild of Great Britain. Documentarul Gypsy Child Thieves i-a adus în 2010 o nominalizare la Premiile BAFTA, iar în 2003 a câștigat Premiul George Polk pentru jurnalism de televiziune.

Instrumentist, compozitor și unul dintre cei mai prolifici producători de manele, Dan Bursuc este peședintele Asociației Muzicanților și Lăutarilor Rromi din România, conduce o casă de discuri și a colaborat cu nume importante din industria muzicală. Este inițiatorul proiectului Kana Jambe, formația inclusă în documentarul lui Liviu Tipuriță

Puiu Gheorghiu este cunoscut pentru activitatea sa îndelungată ca impresar al cântărețului Florin Salam și este unul dintre protagoniștii documentarului Regii manelelor/ The New Gipsy Kings.