Despre documentare, cu Dan Nuțu și alumnii Aristoteles Workshop | TIFF

Despre documentare, cu Dan Nuțu și alumnii Aristoteles Workshop

31.05.2018 18:49

Aristoteles Workshop și Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca-a marchează parteneriatul recent încheiat printr-o invitație către toți cinfefilii la o întâlnire cu producătorul Dan Nuțu și regizorul Dan Curean.

Filmul documentar și relația lui cu televiziunile din România vor fi subiectele discutate vineri, pe 1 iunie, în cadrul întâlnirii programate la ora 12:00, la TIFF Lounge. Printre invitați se vor număra profesioniști din lumea filmului și reprezentanți media, interesați de evoluția filmului documentar în România.

Fondator al primului atelier de film documentar din România, producătorul Dan Nuțu va fi distins în acest an cu Premiul de excelență în cadrul Galei de închidere TIFF. A creat Aristoteles Workshop împreună cu partenera sa, Cristina Hoffman, în anul 2006. Din acest proiect s-au născut până acum peste 40 de filme, dintre care multe au fost selecționate și premiate la festivaluri de prestigiu. Una dintre cele mai importante producții, lansată la Locarno în 2007 și premiată la Leipzig, rămâne documentarul Nu te supără, dar..., regizat de Adina Pintilie, recent laureată cu Ursul de Aur la Berlin pentru debutul ei cu Nu mă atinge-mă (Touch Me Not), film inclus și în Competiția oficială a TIFF.17.

Regizorul și omul de televiziune Dan Curean, Lect. univ. dr. în cadrul Facultății de Teatru și Televiziune, este  unul dintre foștii studenți Aristoteles Workshop. A participat la prima ediție a atelierului și a rămas unul dintre apropiații A.W. Acum formează prima generație de studenți masteranzi, înscriși la nou înființatul program academic Documentary Filmmaking.

Parteneriatul dintre  Aristoteles Workshop și Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj își propune dezvoltarea și promovarea filmului documentar în românia, oferindu-le cineaștilor șansa de a parcurge atât dimensiunea non-formală, cât și etapele academice ale aprofundării acestui domeniu.