EcoTIFF - „Virunga” și „Bikes vs. Cars” | TIFF

EcoTIFF - „Virunga” și „Bikes vs. Cars”

25.05.2015 17:39

Documentare pe teme ecologice vor fi proiectate în EcoTIFF, pe 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului. Virunga, nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun documentar anul acesta, vorbește despre multitudinea de forțe care vor să acapareze minunățiile din Congo. În Biciclete contra mașini / Bikes vs. Cars, activiştii luptă pentru oraşe mai bune și mai curate. Pe 5 iunie, 21:45, la Depozitul de Filme, proiecția specială va fi dedicată comunității de bicicliști din Cluj.

 

Virunga

În mijlocul pădurilor din Congo se află Parcul Naţional Virunga, sălaşul ultimelor exemplare de gorilă de munte de pe Terra. În acest tărâm sălbatic, o mică dar dârză echipă de îngrijitori protejează rezervaţia de trupe înarmate, braconieri şi forţele întunecate ce insistă să preia controlul asupra bogăţiilor naturale ale ţării.

 

Bikes vs. Cars

Documentarul prezintă o criză globală despre care ştim cu toţii că trebuie să vorbim: clima, resursele Terrei, oraşele a căror întreagă suprafaţă este cucerită de maşini. Bicicleta ar fi un extraordinar mijloc de schimbare. În film întâlnim activişti şi gânditori care luptă pentru oraşe mai bune, care refuză să renunţe la bicicletă în ciuda numărului tot mai mare de biciclişti ucişi în trafic.