Filme în aer liber în Cetatea Făgăraș | TIFF

Filme în aer liber în Cetatea Făgăraș

16.08.2016 17:41
Timp de trei zile, între 18 și 20 august, Caravana TIFF aduce filme bune la Făgăraș, în cadrul Zilelor Cetății Făgăraș.

Filme din Spania, România și Islanda vor fi proiectate în aer liber, de la 21.00, în Cetatea Făgăraș. Spectatorii se vor delecta cu o comedie neagră spumoasă, nominalizată la Oscar - Povești trăsnite, un documentar emoționant despre un om care încearcă să țină în viață un cinematograf - Cinema, Mon Amour, și povestea multi-premiată a doi frați nevoiți să-și vorbească din nou, după zeci de ani, pentru a salva ce au mai scump pe lume - Despre oameni și oi.

Intrarea este liberă.

Anul acesta, din iulie până în septembrie, Caravana TIFF aduce povești premiate în festivaluri și succese de casă în peste 15 orașe. Proiectul continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015.

Program 18-20 august | Cetatea Făgăraș | 21.00

Joi, 18 august

Cinema, Mon Amour (r. Alexandru Belc) | 70’, România, Cehia

Povestea lui Victor Purice, care încearcă să menţină pe linia de plutire cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamţ. Victor visează să reinstaureze gloria de odinioară a cinema-ului, dar trebuie să înfrunte realitatea dură: lipsa ajutorului de la stat transformă totul într-o luptă donquijotească.

Selecționat în competiția de documentare a Festivalului de la Sarajevo 2016.Povești trăsnite / Relatos salvajes / Wild Tales (r: Damián Szifron) | 122’, Argentina, Spania

Vineri, 19 august

Povești trăsnite / Wild Tales

Cu: Dario Grandinetti, Maria Marull, Monica Villa

O comedie neagră spectaculoasă, nominalizată la Oscarul pentru Cel mai bun film în 2015. Este o colecție de șase povești bizare, fiecare mai șocantă și mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, filmul desenează un portret comic și plin de defecte ale societății.

Filmul este co-produs de renumitul regizor spaniol Pedro Almodovar și a fost proiectat la Cannes.

Sâmbătă, 20 august

Despre oameni și oi/ Rams (r. Grímur Hákonarson) | 92’, Islanda, Danemarca

Într-o izolată vale din Islanda, doi fraţi care nu şi-au spus o vorbă timp de patru decenii trebuie să colaboreze pentru a salva tot ce au mai scump pe lume: oile.

Marele Premiu Un Certain Regard, Cannes 2015

Intrarea este liberă.

Detalii: http://tiff.ro/caravana-tiff/stiri și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: BCR

Susținut de: UPC, Staropramen, Romgaz

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Făgăraș

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți, Cinemagia, Ziare.com

Partener de monitorizare: mediaTRUST