Încep înscrierile pentru Transilvania Pitch Stop | TIFF

Încep înscrierile pentru Transilvania Pitch Stop

06.03.2017 16:38
Sunt eligibile proiectele de film ale regizorilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj.

Au început înscrierile pentru cea de-a patra ediție a Transilvania Pitch Stop (TPS), care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 5 – 10 iunie 2017, în cadrul TIFF.

Programul inițiat de Festivalul Internațional de Film Transilvania susține primii pași către finanțarea celor mai promițătoare proiecte de film, facilitându-le vizibilitatea la nivel internațional. Proiectul le este dedicat regizorilor din România și Republica Moldova aflați la primul sau al doilea lungmetraj și oferă consultanță personalizată de dezvoltare de scenariu, training și o platformă pentru susținerea pitch-ului în fața unor potențiali parteneri.

Deadline pentru înscrieri: 12 aprilie 2017.

Regizorii și producătorii celor cinci proiecte selecționate vor fi invitați la TIFF, unde, în cadrul unui atelier-maraton de șase zile, se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului și trainerii. Accentul activității în grup va fi pus pe idei eficiente de „vânzare” a proiectului în fața unor potențiali parteneri instituționali și finanțatori, pregătirea pitch-ului, dar și pe consultanța la nivel de scenariu și structură dramaturgică din partea trainerilor și experților implicați.

Prin parteneriatele cu festivaluri internaționale de film, unde proiecte TPS câștigătoare vor fi invitate să participe la evenimentele de industrie organizate de aceștia, TPS susține astfel primii pași către finanțarea celor mai promițătoare proiecte de film, facilitându-le vizibilitatea la nivel internațional.

Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu, la acest link (https://vp.eventival.eu/tiff/2017).

Toate documentele necesare pentru finalizarea aplicației pot fi găsite consultând regulamentul TPS.

Detalii, pe www.tiff.ro și la adresa de mail tps@tiff.ro.