LESS IS MORE își prezintă proiectele la TIFF și pregătește un nou workshop în Transilvania | TIFF

LESS IS MORE își prezintă proiectele la TIFF și pregătește un nou workshop în Transilvania

28.05.2018 16:10
Cea de-a doua ediție LIM (Less is More), platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, se pregătește de start în România.

LIM2018 cuprinde două evenimente importante, ambele organizate în Transilvania: cel de-al doilea Workshop din seria LIM și prezentarea celor 16 proiecte selecționate pentru această ediție, în fața unui public specializat, la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Cel de-al doilea Workshop LIM debutează cu un eveniment special organizat la TIFF. În data de 2 iunie, participanții vor avea ocazia să își prezinte proiectele în fața producătorilor și profesioniștilor din cinema prezenți la Cluj, în cadrul programului dedicat industriei de film. Unul dintre scopurile LIM este acela de a genera crearea unei rețele europene formată din profesioniști ce lucrează în limitările unor filme cu bugete mici și, prin urmare, acela de a genera co-producții, noi modalități de finanțare și distribuție.

Platforma LIM - Less is More este structurată în 3 etape de rezidență, în cadrul a 3 workshop-uri de câte o săptămână, organizate în trei țări europene: Workshop 1 în Finistère, Franța (7-14 martie), Workshop 2 în Transilvania, România (3 – 8 iunie) și Workshop 3 în Lusławice, Polonia (8 – 15 octombrie). Lucrul dedicat dezvoltării de scenariu pentru filme cu buget limitat este coordonat de 4 experți: Pierre Hogdson (Marea Britanie, Franța), Marcel Beaulieu (Canada), Miguel Machalski (Spania) și Monica Rattazzi (Franța). Grupul de tutori va fi completat, de asemenea, de specialiști în cinematografia low budget și micro-budget. În România, la Muntele Băișorii, participanții se vor întâlni cu producătoarele de film Anamaria Antoci și Lissandra Haulica.