„O tânără de 90 de ani” - proiecție cu intrare liberă pentru cei cu vârsta 60+ | TIFF

„O tânără de 90 de ani” - proiecție cu intrare liberă pentru cei cu vârsta 60+

03.06.2017 17:50

Coregraful francez Thierry Thieû Niang și Maria Balducchi, producătoarea documentarului O tânără de 90 de ani/ Une jeune fille de 90 ans, vin La TIFF pentru proiecția filmului de vineri, 9 iunie, de la ora 11:00. Evenimentul va avea loc la Cinema Florin Piersic, iar seniorii cu vârste de peste 60 de ani se vor bucura de acces gratuit, pe baza documentelor de identitate.

Documentarul regizat de Valeria Bruni Tedeschi și Yann Coridian pornește din secția de geriatrie a spitalului Charles Foix d'Ivry, unde renumitul Thierry Thieû Niang susține un atelier de dans dedicat pacienților cu Alzheimer. Dansând cu ei pe muzica frunțuzească a anilor ’30, coregraful apelează la memoria corpului, reușind să le amintească seniorilor despre visele, dorințele, bucuriile și regretele ascunse într-un trecut imposibil de atins pentru unii.

Una dintre paciente este Blanche Moreau, pe care un dans în doi o face să se îndrăgostească, la cei 92 de ani ai săi, de Thierry. Cum dragostea în sine este o nebunie, suferința femeii devine una a inimii.