Transilvania Talent Lab, dedicat celor interesați de managementul sălilor de cinema | TIFF

Transilvania Talent Lab, dedicat celor interesați de managementul sălilor de cinema

28.04.2016 14:00
Termen-limită: 15 mai 2016

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) organizează, în perioada 31 mai – 4 iunie 2016, cea de-a cincea ediție Transilvania Talent Lab (TTL), un workshop organizat cu scopul de a educa și promova tinere talente în diverse domenii ale cinematografiei. Cea de-a cincea ediţie le este dedicată tinerilor profesioniști, reprezentanți ai unor ONG-uri, interesați de managementul/ administrarea sălilor de cinema, cât și celor ce ocupă deja o astfel de funcție, TTL fiind un prim pas important în introducerea lor în lumea industriei cinematografice europene.

TTL se adresează managerilor de săli de cinema sau celor ce îşi doresc să urmeze această carieră în România și Republica Moldova, să înțeleagă bazele și circuitul industriei cinematografice profesioniste europene sau să dezvolte un prim proiect cinematografic similar în localitatea în care locuiesc.

Ediţia de anul acesta a TTL are un scop precis, de a veni în sprijinul celor care conduc puţinele săli de cinema rămase deschise sau al celor care îşi doresc să pornească pe acest drum, şi de a le oferi accesul la un training profesionist, cu experţi internaţionali. Astfel, își pot dezvolta atribuţiile de manageri/ administratori, descoperind tainele curatoriei şi importanţa vitală a promovării şi marketingului, cât şi secretele construirii unei comunităţi de iubitori de film în localitatea/ regiunea lor. 

Inițiativa vine într-un moment în care nu există programe de training profesioniste și de formare post-universitară pentru diferitele meserii din domeniul cinematografiei. Este remarcabilă intenția autorităților locale din diverse zone ale țării de a renova sau chiar deschide noi cinematografe, însă este nevoie de personal competent și instruit în administrarea acestora.

Tema de anul acesta a workshop-ului vine oarecum firesc în contextul în care, în urmă cu doi ani, Festivalul Internațional de Film Transilvania a lansat Campania „Salvaţi Marele Ecran!”. În prezent, România este țara europeană cu cele mai puține ecrane raportat la numărul de locuitori. Dacă, în 1990, existau aproximativ 450 de cinematografe, astăzi au supraviețuit mai puțin de 30. 78% din orașele României nu au nici un cinematograf funcțional.

Toți cei interesați sunt invitați să se înscrie până pe 15 mai 2016. Nu este nevoie de o pregătire universitară în domeniul filmului. Însă experiența relevantă în domeniu, cât și derularea unor activități similare, vor constitui un plus în procesul de selecție. Workshop-ul se va desfăşura atât în limba română, cât şi în limba engleză.

Pentru a te înscrie la TTL, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu urmând link-ul:  https://vp.eventival.eu/tiff/2016.

Întreg procesul de aplicare are loc online, nu sunt necesare materiale printate sau trimise prin poștă. Cei 12 participanți selectați vor fi anunțați nu mai târziu de 18 mai 2016.