Trei cineaști români selecționați în cadrul LESS IS MORE 2018 | TIFF

Trei cineaști români selecționați în cadrul LESS IS MORE 2018

27.02.2018 13:05
Octav Chelaru, Alina Grigore și Ana Maria Pîrvan sunt printre cineaștii selectați în ediția din acest an a LIM | Less is More

Octav Chelaru (scenarist și regizor), Alina Grigore (actriță, scenarist, regizor) și Ana Maria Pîrvan (producător) sunt printre cineaștii selectați în ediția din acest an a LIM | Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat. Dintr-un total de 350 de înscrieri din 65 de țări, juriul a selectat 16 proiecte de film și creatorii lor, alături de 10 tineri producători de film, printre ei și cineaștii români. Anunțul a fost făcut în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, recent încheiat.

Din martie și până în octombrie, grupul selectat va fi angrenat într-un proces de lucru, structurat pe 3  workshop-uri rezidențe de creație, organizate în 3 părți diferite ale Europei: Bretania,  Transilvania și Malopolaska. La finalul lunii mai, cei 16 scenariști, regizori, producători vor fi prezenți la TIFF.17 pentru a lua parte la un eveniment special care le va permite participanților să își prezinte proiectele dezvoltate unui grup important de profesioniști din industria de film din Europa.

Lista completă a proiectelor și participanților LIM 2018 poate fi accesată aici:

http://www.controln.ro/asociatia-culturala/workshop-uri/lim/participanti-lim-2018/