Ultimele zile de înscrieri pentru a vota cel mai bun film european pentru tineret | TIFF

Ultimele zile de înscrieri pentru a vota cel mai bun film european pentru tineret

05.05.2016 13:26

EducaTIFF – programul de educație cinematografică pentru elevi al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și Cinema Victoria, mai primesc, până în data de 7 mai a.c., înscrierile pentru „Young Audience Film Day”, evenimentul în cadrul căruia tinerii din Cluj vor viziona,  concomitet cu alte 25 de orașe europene, filmele nominalizate la premiile pentru publicul tânăr ale Academiei Europene de Film și vor desemna producția câștigătoare.

Evenimentul din data de 8 mai, de la Cinema Victoria, va debuta la ora 10:00 și se va încheia odată cu votul final, după vizionarea celor trei filme selectate în finala competiției. În sală pot fi prezenți toți tinerii cu vârste între 12 și 14 ani care doresc să fie printre primii europeni ce vor viziona peliculele. Școlile au posibilitatea de a înscrie grupuri de elevi, în limita locurilor disponibile.

Toți cei prezenți la proiecțiile din cadrul Zilei “Young Audience Film” vor face parte dintr-un juriu internațional care va vota cel mai popular film pentru adolescenți din toată Europa. Juriul clujean are două reprezentante, Laura Cordoș și Mara Spătar, eleve ale Liceului Teoretic ”Gheorghe Și,ncai” din Cluj, care au câștigat competiția EducaTIFF - Tineri Critici de Film 2015, și care vor anunța, la sfârșitul zilei, filmul care a adunat cele mai multe voturi.  Ambele eleve se declară onorate și entuziasmate de rolul primit:  „este o experiență unică în viață și ne bucurăm să avem șansa de a reprezenta orașul nostru la un asemenea eveniment”.

Filmele din competiție ”Girls Lost”, ”Rauf” și ”Miss impossible”abordează trei tematici care vor stârni interesul publicului tânăr, având un fir narativ dinamic, cu intrigi captivante, magie și savoarea dată de naivitatea vârstei. ”Girls Lost”/ Fete rătăcite”, este o comedie care le vorbește tinerilor despre povestea a trei prietene care găsesc într-un colet misterios o sămânță care le va schimba viața, la propriu. Odată crescută planta, aceasta produce un nectar care are puterea de a le transforma în băieți, fetele având astfel posibilitatea de a înțelege viața din perspectiva unui băiat. Filmul va rula începând cu ora 10:15, fiind primul din seria celor trei proiecții de la Cinema Victoria.

Începând cu ora 12:20 va fi difuzat ”Rauf”, un film turcesc care aduce în lumina reflectoarelor un tânăr care, îndrăgostit de o fată mai mare, Zana, cunoaște trăirile unei iubirii profunde. Dispus să facă orice sacrificiu, acesta pornește într-o aventură plină de peripeții, din dorința de a-i face cadoul perfect Zanei, care își dorește o eșarfă înflorată roz, cu toate că tânărul nu a văzut niciodată cum arată această culoare. Protagonistul se bazează pe intuiție, iubirea pentru tânără și curaj, creând astfel o poveste plină de suspans  și comedie .

„Miss impossible”/ „Mereu nemulțumită tratează o problemă din viața unei adolescente de 13 ani, care nu e dispusă să facă niciun compromis în ceea ce-i privește pe băieți, familie, prieteni sau școală. Filmul va începe la ora 14:50 și va avea o durată de 90 de minute.

În pauzele dintre filme vor avea loc sesiuni de discuții și activități interactive. Evenimentul se va încheia cu o conferință video realizată simultan în cele 26 de orașe unde se desfășoară procesul de votare și în cadrul căreia, reprezentantele juriului vor anunța și filmul câștigător de la Cluj. Ceremonia de decernare a premiilor poate fi vizionată pe site-ul oficial: www.europeanfilmawards.eu/yaa

Cei interesaţi să participe la Young Audience Film Day se pot înscrie pe adresa de e-mail: gabibodea@cinemavictoria.ro sau telefonic, la numărul 0741 064 764. Intrarea este liberă pentru toți spectatorii, în limita locurilor disponibile.

 

PROGRAM YOUNG AUDIENCE FILM DAY

EDIȚIA III. CLUJ-NAPOCA

Duminică, 8 mai 2016, Cinema Victoria

 

10:00 INTRODUCERE

10:15 – 12:00: Vizionare film FETE RĂTĂCITE/ GIRLS LOST 104’

12:00 – 12:20: Discuții și activități cu Raluca Bugnar

12:20 – 14:00: Vizionare film RAUF 95’

14:00 – 14:30: Pauză de masă

14:30 – 14:50: Discuții și activități cu Raluca Bugnar

14:50 – 16:20: Vizionare film MEREU NEMULȚUMITĂ/ MISS IMPOSSILBE  90’

16:20 - 17:00: Discuții, activități și votarea filmelor