VR Canvas: Tilt Brush | TIFF

VR Canvas: Tilt Brush

12.05.2017 10:41
Atelier de creație adresat artiștilor interesați de realitatea virtuală. Tilt Brush este un software artistic lansat de Google care permite desenul tridimensional în realitate virtuală

The VR Canvas: Tilt Brush – atelier de creație la InfiniTIFF

(04-06 iunie 2017 @ Casa de Modă, Cluj-Napoca)

InfiniTIFF, un spațiu al inovației și experimentelor, va fi inaugurat anul acesta la Festivalul Internațional de Film Transilvania. Deschis între 03 și 10 iunie, InfiniTIFF este o platformă dedicată noilor forme de storytelling audiovizual ce își propune să-i conecteze pe cinefili și artiști la ideile și inovațiile de ultimă oră în materie de realitate virtuală și cinema interactiv.

VR Tilt Brush, găzduit de InfiniTIFF și realizat  în colaborare cu CINETic - Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative, din cadrul U.N.A.T.C., este gândit sub forma unui atelier de creație adresat artiștilor interesați de realitatea virtuală. Tilt Brush este un software artistic lansat de Google care permite desenul tridimensional  în realitate virtuală: www.tiltbrush.com.

Cei șase artiști selecționați pe baza unei aplicatii vor avea o zi la dispoziție pentru a realiza un concept ilustrat în realitate virtuală, cu ajutorul Tilt Brush. Tema va fi stabilită individual cu fiecare artist în parte. Rezidența se va desfășura în perioada 04-06 iunie, urmând ca în perioada 07-10 iunie rezultatele acesteia să fie accesibile publicului larg, în cadrul unei prezentari locale.

Participanții, în cadrul atelierului, vor parcurge o etapă de training și de teste în Tilt Brush, sub îndrumarea lui Marius Hodea, practician VR și asistent de cercetare în cadrul CINETic. Marius este doctorand în cadrul Universității Naționale de Artă București, studiind relațiile spațiale ale obiectelor între mediul real și virtual. A inceput cu design industrial și spațiu ambiental, urmând ulterior să dezvolte experiențe care îmbină spațiul real și spațiul virtual prin tehnologie. Este creator de instalații New Media.  

Workshop-ul va fi facilitat pe partea tehnică de Dumitru Tănase, administrator CINETic.

Calendar:

  • ●     30 mai: termen-limită pentru primirea aplicațiilor

    ●     01 iunie: anunțarea participanților

    ●     04 iunie: rezidență pentru artist 1 & artist 2: introducere în Tilt Brush, teste, creație

    ●     05 iunie: rezidență ptentru artist 3 & artist 4: introducere în Tilt Brush, teste, creație

    ●     06 iunie: rezidență pentru artist 5 & artist 6: introducere în Tilt Brush, teste, creație

    ●     07 iunie: premiera experiențelor VR Tilt Brush produse în atelier

     

Deadline-ul pentru primirea aplicațiilor este 30 mai.

Oferim cazare participantilor din afara Clujului.

Costurile de transport vor fi suportate de participanți. Participanții din afara orașului Cluj-Napoca vor avea cazarea asigurată.

Pentru înscrieri, cei interesați sunt rugați să completeze formularul online.

Conform formularului, cei care aplică trebuie să trimită următoarele:

-               date personale

-               fotografie tip portret

-               CV (maxim 1 pagină)

-               scrisoare de motivație (max. 200 cuvinte)

-               portofoliu actualizat cu minimum 3 lucrări (ilustrație, grafică, digital art, etc.)

-               o propunere concretă pentru lucrarea care urmează a fi dezvoltată în cadrul atelierului Tilt Brush: de exemplu, o lume tridimensională, o pictura 3D, un spatiu 3D, un personaj 3D, etc. (max. 50 de cuvinte )

Echipa InfiniTIFF, alături de CINETic, va selecționa, pe baza aplicației online, un grup complementar și interdisciplinar de 6 participanți.

Workshop-ul se va desfășura în limba română și în limba engleză.

E necesar ca participanții să aibă o vârstă de minimum 18 ani. Experiența în mediul digital constituie un bonus.

Nu există taxă de participare, însă prezența celor selecționați este obligatorie pe toată durata atelierului. Costurile de transport și cazare vor fi suportate de participanți.

Contact: infinitiff@tiff.ro