Weekend la Castel – programul distracției de la Bonțida | TIFF

Weekend la Castel – programul distracției de la Bonțida

02.06.2017 12:35

Un loc de joacă pentru copii pe timp de zi, cu ateliere, workshop-uri și spectacole inedite, Weekend la Castel devine locul perfect pentru cei mari după lăsarea serii. Toată familia se va distra pe 3 și 4 iunie, în decorul magic al Castelului Banffy de la Bonțida.

În primul weekend de festival, între orele 12:00 și 17:00, copiii vor avea de ales între zeci de ateliere gândite special pentru ei. Vor învăța să cânte la frunză, să pregătească dulceață de căpșuni, să construiască folosind materiale găsite în natură, să picteze pe ceramică sau să acorde primul ajutor.

Sâmbătă seară, când copiii merg la culcare, începe distracția pentru cei mari. De la de la 21.45, aceștia vor putea urmări pe ecran mare Roar: Sub asediul fiarelor, considerat „cel mai periculos film făcut vreodată’’, primul și ultimul regizat de Noel Marshall. Se spune că niciunul din cele peste 150 de animale nu fost rănit, însă mai mult de 70 dintre membrii echipei și actori, da.

Duminică, de la 21:45, Metropolis, distopia futuristă creată de regizorul expresionist Fritz Lang în 1927, va fi acompaniată live de orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, pe muzica originală compusă de Gottfried Huppertz, sub bagheta dirijorului german Stefan Geiger. 

Cantec din frunză cu Nucu Pandre

„La frunză cântă vântul. La frunză cântă natura. Frunza înseamnă viaţa”. Vino să înveți cum poți să faci muzică și să transformi o banală frunză ruptă de pe o ramură într-un instrument potrivit pentru melodiile populare, pentru jazz sau pentru romanţe.

Construim cu ce găsim, cu Bogdan & Andra

Învață cum poți construi o casă din materiale naturale adunate chiar din împrejurimile Castelului Banffy din Bonțida. Construim împreună într-un mod interactiv și distractiv câteva casuțe de lut, învățăm despre materiale, aflăm de unde le putem lua, precum și de ce este important să folosim materiale naturale pentru construcții. 

Ateliere de meșteșuguri

Avem nevoie de mânuțe iscusite, pentru a face opincuțe din piele, căsuțe tradiționale din lemn și pentru a modela și picta figurine din lut. Vrei să descoperi cum?

Răcorește-te cu Betty Ice

Este unul dintre cele mai populare deserturi din lume și deliciul preferat pe timp de vară. Îmbracă o mulțime de arome și este prezentă pe toate continentele. Ghici ce e?

Doi frați de la Vel Pitar

Ți-e atât de foame, încât nu prea vrei să împarți un baton în jumătate. La Vel Pitar te așteaptă batonul „Doi frați”, special conceput pentru momentele împreună cu cei dragi, dar și multe alte surprize.

Limonada by BT    

Răcoritoare, aromată și cu o frumoasă culoare naturală, limonada este o băutură foarte îndrăgită. Merită încercată!

Fun Science Time, by UPC & Profesorul Trăsnit

Fin și Jake din „Să-nceapă aventura” te așteaptă să te pictezi și să faci baloane. Fii atent și la „Roata norocului”. E plină de surprize. Profesorul Trăsnit te va învăța cum să faci slime gigantic și pufos.

Gătim cu și pentru copii - EduKitchen

Învățăm jucându-ne. Vom face împreuna multe pozne și delicii colorate: paste - de la ou și făină până la sosul din farfurie - cremă de brânză cu verdețuri, desert delicios din brânză dulce și dulceață de căpșuni cu miros de vară. Miam, miam!

Modelaj în lemn reciclat - Pionp Woodwork

Lucrul cu lemnul este de fiecare dată o călătorie. Ceea ce este uimitor, de fapt, este versatilitatea și accesibilitatea lemnului - oriunde poți găsi o bucată în care să vezi o mie de utilități. Vino să descoperi minunile reciclării!

Natura ca profesor

Învățăm împreună regulile simple care ar trebui aplicate pentru a fi în siguranță în pădure și pe munte, desenând și colorând panouri informative prietenoase.

Aventura din natură - The Duke of Edinburgh's Int. Award

Știi să montezi un cort sau alte echipamente? Știi să te orientezi pe hartă sau cu o busolă? Dacă nu, vino să învățăm împreună și pregătește-te, apoi, pentru aventurile în natură alături de familia și prietenii tai!

Atelier de improvizație cu Patricia Brad

Aici vei descoperi tehnici de improvizație, vom cânta la instrumente, vom învăța cântece și vom învăța câte ceva despre arta machiajului în teatru.

Pasărea albastră - Artă pe gard

Vei porni alături de Tyltyl și Mytyl într-o călătorie în Țara Amintirii, la Palatul Nopții, apoi în Grădina Fericirilor și în Împărăția Viitorului, în căutarea Păsării Albastre a Fericirii. Este un ținut de basm, în care animalele și obiectele neînsuflețite vorbesc. Împreună vom țese pe un gard personaje din această poveste și vom porni în propria călatorie în căutarea fericirii.

Atelier de distracţie prezentat de Banca Transilvania

Ce pot face două mâini dibace? Printre multe altele, baloane de săpun uriașe. Vino la atelierele oferite de Banca Transilvania și distracția e garantată!

Yoga pentru copii – Mandala Yoga Kids

Poveștile sunt binevenite la orice vârstă. Personajele tale preferate ca Harry Potter, eroii filmelor Star Wars sau alți supereroi pot fi aduși la viață prin posturi de yoga. Dacă la o poveste adaugăm mișcarea, care îl ajută pe copil în dezvoltarea pe plan fizic, emoțional și psihic, un pic de dragoste și mult joc, atunci putem obține rețeta perfectă pentru un atelier cu totul special. Haide să ne jucam împreună.

Firfon - Bernadett & Co

Vrei să te joci? Vrei să comunici? Firfonul este un telefon realizat din fire de ață și conserve, care transmite mesajul tau prietenilor de pe partea cealaltă. Ce ai de făcut? Să tragi tare și să povestești.

Zona de relaxare Auchan

Ai obosit de-atâta alergat? Vino să te relaxezi în zona pregatită de Auchan special pentru tine.

Rock Star pentru o zi - Art's Cool & Aminda

Dacă nu ai visat nicio clipă din viață să devii rockstar, înseamnă că nu știi destule despre ce înseamnă asta. Hai să experimentezi cum e să cânți la tobe, clape ori chitară bas sau experimentează cum e să fii solistul unei trupe de rock și mai povestim după!

Castelul cu povești muzicale - Cristina Andone & Nemira

Vă invităm la un atelier de poveste despre muzica lui Enescu. Cu un mini-teatru de păpuși, un tur al țării prin costume populare și o audiție ghidată a celor două Rapsodii Române. Vă vor fi gazde scriitoarea Cristina Andone, iedul Gheorghiță, prințesa Maruca și, bineînțeles, maestrul Enescu. E amuzant să fii cult!

Aegon asigură copilăria

Vă invităm, cu mic cu mare, să vă bucurați de un spațiu creat pentru destindere, joc și exerciții de îndemânare. V-am pregătit creioane colorate, desene, dar și un concurs cu premii: 2 trotinete, 2 căști de protecție și 4 seturi de genunchiere și cotiere. Premiile vor fi însoțite de câte o asigurare Aegon Sport Junior. În plus, pe cei mai îndemânatici dintre voi vă așteaptă ateliere de lucru manual, în care veți învăța cum puteți confecționa portofele din fetru.

Colț de distractie și relaxare cu Persil

Vino să vezi ce surprize ți-a pregătit Persil: un carusel, hamace, leagăne și o piscină cu bile. În plus, te ajutăm să imortalizezi toată distracția în poze pe care să le iei cu tine pe loc.

Micul pompier - Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj

Și ce mai vrei să te faci când o să fii mare? Pompier! De ce? Pentru că o să pot conduce mașina de pompieri, să sting incendii și să ajut oamenii în situații periculoase. Și chiar asta vom face în Weekend. La Castel, vom fi pompieri pentru o zi!

Curs de prim ajutor - Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj

Doctorul ajută oamenii, ne verifică din cap până în picioare și ne face bine. Doctorul are și el la rândul lui ajutoare. Și asta vor face micuții în weekend. Învățăm împreună tehnici de prim ajutor, descoperim dotările ambulanței și oferim ajutor bolnavilor.

Consumatorule, tu știi ce drepturi ai? - Centrul European al Consumatorilor din România

Știi în cât timp te poți răzgândi când cumperi online? Sau ce drepturi ai în avion? La standul Centrului European al Consumatorilor România îți vei putea testa cunoștințele pentru a câștiga obiecte utile pentru călătorii.

Pictură pe ceramică - Caolin

Descoperă cele mai bune tehnici de pictură și alfă cum poți transofrma creativ o cană de porțelan.

Programul Weekend la Castel este prezentat de Banca Transilvania.