Workshop cu Richard Peña | TIFF

Workshop cu Richard Peña

03.06.2016 17:05

UPDATE. Ministrul Culturii, Corina Șuteu, va purta astăzi un dialog cu Richard Pena la TIFF Lounge despre prezența filmului românesc în Statele Unite și New York Film Festival. Discuția va fi moderată de Mona Nicoară.

Mare iubitor de film românesc și membru în juriul competiției Zilelor Filmului Românesc, Richard Pena, profesor la Columbia University, va susține un workshop pentru tineri profesioniști, regizori, critici de film și studenți sâmbătă, de la 15.00, la TIFF Lounge. Intrarea este liberă.

Richard Peña a fost director de programe la Film Society of Lincoln Center şi director al Festivalului de Film de la New York între 1988 şi 2012. La Film Society, a organizat retrospective ale marilor nume ale cinema-ului, precum şi evenimente dedicate cinema-ului african, israelian, cubanez, polonez, maghiar, chinez şi arab, printre multe altele.

Împreună cu UniFrance, a creat în 1995 evenimentul Rendez-Vous with French Cinema, cel mai important demers de promovare a cinema-ului francez în America. Susţine numeroase prelegeri de film şi este profesor de Studii cinematografice la Universitatea Columbia, unde s-a specializat în teoria filmului şi în cinema-ul internațional.