Ziua Copilului la EducaTIFF 2018 | TIFF

Ziua Copilului la EducaTIFF 2018

29.05.2018 23:20
Copiii de toate vârstele sunt invitați să-și sărbătorească ziua la EducaTIFF.

Programul TIFF de 1 iunie include o selecție specială de proiecții, concerte și evenimente distractive, care-i vor încânta pe micuții cinefili și pe însoțitorii lor, pe toată durata zilei.  

Programul Zilei Copilului începe la Cinema Florin Piersic, de la ora 11:00, cu „Povești în mișcare / Moving stories, un film din care aflăm cum poate o săptămână intensă de dans să schimbe în bine viețile unor copii și adolescenți din medii defavorizate. Povestea e despre conectarea prin dans și urmărește un proiect pe care dansatorii companiei Battery Dance din New York l-au realizat cu copii din India, România, Coreea de Sud şi Irak. Proiecția este cu intrare liberă (în limita locurilor disponibile). La final, spectatorii vor putea dialoga cu producătoarea filmului, Wendy Sax și cu dansatorul Răzvan Stoian în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri.

De la ora 13:00, la Cinema Florin Piersicm, va rula în premieră mondială filmul Străjerii / The Sentries. Povestea urmărește 19 copii care-și petrec vacanța de vară într-o tabără în mijlocul naturii, fără să fie distrași de jocuri pe consolă sau de notificările app-urilor de pe telefoane, însă captivați de o mulțime de provocări noi: de la orientarea în pădure la spălatul la râu. O aventură a la Bear Grylls, filmată în condiții reale de tabără, pe care elevii din clasele primare și gimnaziale nu ar trebui să o rateze.

După-amiază, cei mari și cei mici sunt invitați să descopere lumea fabuloasă a regizorului-magician Georges Méliès la Cine-concertul „Ochiul magic, de la ora 17:00, la Casa de Cultură a Studenților. Publicul va avea șansa să exploreze lumea fantastică a celui considerat inventatorul cinema-ului. Începuturile animației, personificările fantastice și efectele de lumini și sunet vor fi acompaniate live de compozițiile muzicale spectaculoase interpretate de Alcoléa & Cie.

Prețul unui bilet pentru Străjerii sau pentru Cine-Concertul Ochiul Magic este 10 lei, ca la toate filmele din secțiunea EducaTIFF. Biletele pot fi achiziționate online, de la caseriile TIFF din oraș sau vă puteți rezerva locurile la educatiff@tiff.ro.

Toți spectatorii cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, prezenți la proiecțiile din EducaTIFF, sunt invitați să înscrie cronici în Competiția Tineri Critici de Film. Cronicile pot fi scrise sau filmate în stil vlog și trimise la adresa de email educatiff@tiff.ro. O bicicletă, o tabletă și un smartphone vor putea fi câștigate de elevii din clase primare, gimnaziu și liceu.

Pentru încă un strop de inspirație în realizarea cronicilor, adolescenții sunt invitați  pe 2 iunie la cel de-al doilea Seminar de Critică. Întâlnirea va avea loc de la ora 16:00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Participarea este gratuită, pe bază de rezervare la educatiff@tiff.ro.