În direct cu marele ecran: invitați speciali la TIFF Mureș | TIFF

În direct cu marele ecran: invitați speciali la TIFF Mureș

23.09.2014 13:49
Victor Rebengiuc și Mircea Albulescu deschid lista invitaților speciali din cea de-a doua ediție de la Târgu Mureș a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), între 26 și 28 septembrie 2014.

Sâmbătă de la ora 19, la Cinema Arta, Victor Rebengiuc va fi prezent pentru proiecția filmului „Niki Ardelean, colonel în rezervă” (regia: Lucian Pintilie), în care joacă rolul unui fost ofițer aflat la pensie, într-o situație materială precară, care luptă acum doar pentru a-și păstra demnitatea de sine și valorile morale într-o lume a schimbărilor accelerate.

Tot sâmbătă la Cinema Arta, însă la ora 21, actorii Mircea Albulescu, Dan Condurache și Ioana Crăciunescu sunt invitați pentru proiecția specială a unuia din cele mai bune filme românești realizate înainte de 1989 - filmul „La capătul liniei” (regia: Dinu Tănase), povestea a doi deținuți care vor să se reintegreze în societate, care se dovedește însă uneori un mediu mai ostil decât închisoarea.

Actorul Alexandru Bindea, regizorul Răzvan Săvescu și producătorul Tudor Giurgiu vor reprezenta echipa filmului „America, venim!”, o comedie lansată în cinematografe în urmă cu câteva zile și care a avut parte de săli pline la proiecțiile organizate în avanpremieră – drumul unui grup de artiști români prin America dă naștere unor încurcături neașteptate, cauzate de un impresar nu tocmai serios. Proiecția are loc sâmbătă, la ora 20:30, la Teatrul de Vară.

Duminică, de la ora 18, la Palatul Culturii, Victor Rebengiuc va răspunde întrebărilor publicului în urma proiecției filmului „Câinele japonez” (regia: Tudor Cristian Jurgiu). Filmul va reprezenta România la viitoarea ediție a premiilor Oscar, în categoria „Cel mai bun film străin”. „Câinele japonez” este un film delicat și tandru despre reconciliere familială, urmărind povestea bătrânului Costache Moldu, un om care și-a pierdut soția, casa și agoniseala de o viață, în urma unei inundații. Întoarcerea neaşteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, alături de soţie şi băiat, îi va pune pe amândoi în situația în care trebuie să reînveţe să comunice și să redevină o familie.