TIFF revine la Mureș | TIFF

TIFF revine la Mureș

11.09.2014 16:00
Festivalul Internaţional de Film Transilvania revine la Mureș, între 26 și 28 septembrie 2014, cu filme premiate, proiecții în prezența unor invitați speciali din lumea cinematografiei, muzică bună, concerte live și petreceri, toate cu intrare liberă.

„Anul trecut am venit pentru prima dată la Mureș, în cadrul evenimentelor organizate de Consiliul Județean pentru a sărbători 100 de ani de cultură în județ. Întâlnirea cu publicul de aici a fost una pe care nu am putut-o uita: am găsit oameni obișnuiți cu evenimentele de calitate, exigenți, implicați și dornici să discute cu invitații festivalului, ei sunt motivul pentru care în 2014 ne reîntoarcem în acest oraș în care cultura este la ea acasă”, spune Tudor Giurgiu, președintele festivalului.

Actul de cultură, sub toate formele sale, este mereu prioritar pentru Consiliul Județean Mureș, motiv pentru care încercăm să aducem în județul nostru evenimente reprezentative, atât la nivel național cât și internațional. Organizarea celei de-a doua ediții a TIFF Mureș este dovada clară că știm să ne apreciem cultura și că eforturile noastre de a ne afla pe harta culturală a țării nu au fost în van. Vă invit să vă bucurați de producțiile și evenimentele de anul acesta și astfel să arătăm țării întregi că și județul Mureș este o lume a filmului”, a declarat Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș.

Câteva dintre cele mai reprezentative spații din oraș vor deveni și în 2014 gazde ale evenimentelor din cadrul TIFF. Palatul Culturii, locul care a fost prima „poartă” de intrare a festivalului în oraș, Teatrul de Vară și Cinema Arta vor fi anul acesta spații dedicate proiecțiilor de film. Cocoșul de Aur, o locație emblematică a orașului pe care festivalul a pus-o în valoare încă de la prima ediție, va găzdui atât proiecții, cât și concerte live și petreceri, iar J’ai Bistro va fi vreme de două seri locul de întâlnire a celor interesați de cele mai bune scurtmetraje din programele festivalurilor TIFF și Anim’Est.

TIFF Mureș 2014 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc – APFR şi de Consiliul Județean Mureș. Intrarea la toate evenimentele din program este gratuită, în limita locurilor disponibile.