Miercuri, 20 iunie, la TIFF București | TIFF

Miercuri, 20 iunie, la TIFF București

20.06.2012 00:54
Retrospectiva TIFF prezintă „Reacții adverse”, „Pântece” și „De joi până duminică”

 

Reacții adverse (AP12)- 4:05pm- 5:34pm

Daniel este un tânăr fără stimă de sine. Nu se poate apăra de abuzurile angajatorilor săi şi de cele ale societăţii în general. Ia antidepresive pentru a-şi face mai suportabilă viaţa plictisitoare. Dar, departe de a-l ajuta, medicamentele îi înrăutăţesc situaţia: halucinaţii şi gânduri psihotice de răzbunare îl aruncă într-o stare de totală confuzie.

 

Pântece (AP12)- 5:55pm- 7:40pm

Ceva lipseşte din viaţa lui Tom şi zi de zi este tot mai detaşat de cei din jur. Prietenul său Dan crede că are soluţia: un film misterios pe care Tom trebuie să-l vadă ca să creadă. După vizionare, Tom este neliniştit, cu mintea bântuită de imagini şi dorinţe: acest secret urât va face legătura celor doi amici încă şi mai puternică.

 

De joi până duminică (AP12)- 8:00pm- 9:49pm

Totul începe într-o joi când doi copii pleacă în vacanţă cu părinţii în nordul statului Chile. Totul se termină duminică. Lucía şi Manuel călătoresc în acest weekend lung cu părinţii lor, Ana şi Fernando. Cei doi au decis să se despartă, dar, cum le-au promis copiilor că o să-i ducă în nord, au lăsat voiajul în program. Călătoria se transformă treptat într-un ultim rămas-bun. Drumul e lung. Peisajul solitar şi spaţiul închis al maşinii fac problemele cuplului să iasă la suprafaţă.