Nu rata azi la TIFF București | TIFF

Nu rata azi la TIFF București

15.06.2012 02:57
Vineri, 15 iunie: Cerro Rico Tierra Rica, Bestiar, Sfârșitul nopții.

 

Cerro Rico, Tierra Rica (AP12)- 3:55pm-5:40pm

Mai bine de zece mii de mineri din sud-vestul Boliviei excavează în acest moment pantele şi tunelurile din Cerro Rico, cel mai bogat zăcământ de argint din istoria mineritului. Filmat în emblematicul Potosí şi în suprarealistele câmpii de sare din Salar de Uyuni - unde încă se află jumătate din rezervele de lithiu ale Terrei - Cerro Rico oferă un portret fără menajamente al vieţii de pe podişurile din America de Sud, în timp ce ridică întrebări cu privire la problemele sociale şi economice prezente aici încă din vremurile coloniale.

 

Bestiar/ Bestiaire (AP12)- 6:00pm-7:27pm

O lecţie de desen, un parc pentru safari şi atelierul unui taxidermist: trei locuri în care oamenii şi animalele se întâlnesc. Punctul central al documentarului este relaţia dintre privire şi percepţie, iar Bestiar se dezvăluie ca o carte de poze cinematografică despre observarea mutuală, despre perceperea reciprocă. Este o contemplare a dezechilibrului stabil şi a unor elemente imposibil de definit în relaţia dintre oameni şi animale.

Sfârșitul nopții/ End of the Night (AP12)- 7:45pm- 9:19pm

Akira a crescut într-o familie de asasini plătiţi. Într-o zi, Akira intră din greşeală într-un bordel dărăpănat. Prostituata pe care o întâlneşte înăuntru arată exact ca fetişcana frumoasă pe care nu a putut-o ucide cu un deceniu în urmă. De atunci, viaţa lui Akira este dată peste cap...