Transilvania Talent Lab trage linie | TIFF

Transilvania Talent Lab trage linie

07.06.2012 21:37
5 seminarii, 6 masterclass-uri, 2 studii de caz.

 

 

Joi, pe 7 iunie, a luat sfârșit prima ediție a Transilvania Talent Lab. Laboratorul oamenilor de film de la TIFF a reunit, timp de 5 zile, 18 tineri din toată țara, interesați de dezvoltarea proiectelor lor legate de film. De luni până joi, Mansarda Napoca 15, locația Transilvania Talent Lab, a găzduit seminarii, masterclass-uri și studii de caz, o parte dedicate în exclusivitate celor 18 participanți, alta deschisă publicului festivalului.

Cele 18 talente au participat la seminarii susținute de scenaristul și regizorul Richard Kwietniowski, producătorul și mentorul Sources 2 Michael Seeber, specialista în vânzări și distribuție de film Marta Lamperova, directorul artistic al festivalului de film de la Milano, Vincenzo Rossini, și producătoarea filmului Portret de noapte/ Twilight Portrait (r. Angelina Nikonova), Olga Dykhovichnaya.

Experiența celor 6 invitați ai festivalului care au susținut masterclass-uri le-a fost împărtășită celor 18 participanți. Melissa Leo, Timo Vuorensola, Michel Ciment, Pen-Ek Ratanaruang, Jan Harlan și Christine Vachon au întregit informațiile acumulate cu exemple concrete din cariera lor impresionantă.

În afara teoriei, participanții au lucrat concret pe proiectele lor, în cadrul unor studii de caz, alături de producătorii Andrei Crețulescu și Ada Solomon, ambii contribuind cu sfaturi utile legate de modul de prezentare, structurarea aplicațiilor și pașii următori către producerea proiectelor lor.

Prima ediție Transilvania Talent Lab deschide un drum necesar către următoarele, peste un an. Până atunci, 18 proiecte aflate acum în diverse stadii de producție așteaptă să fie finalizate.