7.600 de spectatori la Alba Iulia Music & Film Festival | TIFF

7.600 de spectatori la Alba Iulia Music & Film Festival

04.10.2012 15:29
Prima ediție a Alba Iulia Music & Film Festival a adunat timp de patru zile mai bine de 7.600 persoane, care au vizionat filmele, s-au bucurat de concerte și au participat la întâlnirile cu invitații speciali.

 

Evenimentul a început joi, când peste 1.500 de persoane au venit în decursul serii în Piața Cetății Open Air pentru a urmări concertul cu muzică de film al orchestrei „Notes&Ties, urmat de epopeea lui Mihai Viteazul, transpusă pe marile ecrane de Sergiu Nicolaescu.

Vineri, filmul „Undeva la Palilula” (România, 2012) a strâns 712 persoane în curtea Palatului Principilor, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru toți cei care au vrut să urmărească aventurile tânărului doctor Serafim în „lumea lui nicăieri” imaginată de regizorul Silviu Purcărete.

Recordul de prezență s-a înregistrat însă sâmbătă, la proiecția specială „Despre oameni și melci” (România, 2012, regia: Tudor Giurgiu). Un număr de 1.350 de persoane s-au așezat pe scaunele din piață, iar cel puțin alte 300 persoane au ocupat spațiul din jur - pe terasele din zonă, treptele clădirilor sau pur și simplu în picioare.

La capitolul muzică, recordul de audiență l-a înregistrat Puya, la al cărui concert aproape 1.300 de persoane au intrat în atmosferă. Trupele Lights OutGrimusTransilvania Brass, dar și solista „7th Flower” au adunat la rândul lor sute de oameni, demonstrând că îmbinarea dintre film și muzică este o idee cu viitor.

Chiar dacă prima ediție s-a încheiat, organizatorii au planuri mari pentru oraș și locuitorii săi. „Un astfel de eveniment îi face pe oameni să devină interesați de industria cinematografică. De aceea, ne gândim ca în viitor să organizăm chiar o competiție locală de film la Alba Iulia. În plus, ceea ce există la dumneavoastră în Cetate este un adevărat decor în aer liber, aşa că mă gândesc serios să revenim, poate chiar toamna asta sau la iarnă, ca să facem un film de ficțiune chiar la Alba Iulia. Zona cetății e fabuloasă, deci o să ne mai vedem!”, a spus directorul festivalului, Tudor Giurgiu.