Despre oameni și melci – premiat la Valladolid | TIFF

Despre oameni și melci – premiat la Valladolid

28.10.2012 17:01
La o săptămână de la succesul înregistrat la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia, unde a obținut Premiul Special al Juriului, "Despre oameni şi melci" (r. Tudor Giurgiu) adaugă un nou trofeu în palmares.

 

Filmul a câștigat premiul secțiunii competiționale Meeting Point la categoria lungmetraj (ex-aequo cu pelicula belgiană Time of my life, r. Nic Balthazar) din cadrul celei de-a 57-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Valladolid (20-27 octombrie).

Înfiinţat în 1956, Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid (Spania) este unul dintre cele mai vechi şi prestigioase din Europa, fiind apreciat pentru calitatea filmelor prezentate, precum şi pentru descoperirea multor talente. În cadrul festivalului s-au putut viziona în premieră filme precum Zbor deasupra unui cuib de cuci al lui Milos Forman sau Copilul sălbatic al lui Francois Truffaut.

Despre oameni și melci s-a aflat în competiție alături de alte 14 producții europene. Juriul secțiunii Meeting Point a fost alcătuit din regizorii Daniela Fejerman, Nacho Pérez de la Paz și Christian Sida-Valenzuela, directorul Festivalului Latino-American din Vancouver. Premiul constă în suma 15.000 de euro.

Despre oameni și melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) și Agat Films (Franţa).

Tot la festivalul de la Valladolid a câștigat în 2011 și scurtmetrajul Superman, Spiderman sau Batman (r. Tudor Giurgiu). Filmul a fost distins cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european, devenind primul film românesc ce concurează pentru Oscarul european, care se va decerna pe 1 decembrie 2012 în Malta.