Lansare de carte | TIFF

Lansare de carte

31.05.2010 03:00

Marţi, de la ora 17.00, la Cinema Arta, criticul de film Magda Mihăilescu îşi prezintă cartea Francois Truffaut, bărbatul care iubea filmele. Lansată în 2009 şi recompensată în anul următor cu Premiul Uniunii Cineaştilor, opera Magdei Mihăilescu a fost declarată de Alex Leo Şerban cea mai bună carte de cinema scrisă vreodată în limba română.

Volumul este rezultatul unei munci de zece ani, în care am avut şansa să mă familiarizez cu traseul de creaţie a lui Truffaut, de la etapa de scenariu pana la filmul propriu zis, a declarat criticul de film Magda Mihăilescu, adăugând totodată: Faptul că s-a scris atât de mult despre această carte  îmi aduce o mare bucurie în suflet: asta înseamnă că după 25 de ani de la moartea lui Truffaut, numele lui încă spune mult.

Pe lângă partea de eseuri, volumul conţine şi o serie de interviuri cu diverse personalităţi care au lucrat îndeaproape cu Truffaut.

Prezentarea cărţii va fi urmată de o proiecţie specială Truffaut şi Godard/ Deux de la vague, în regia lui Emmanuel Laurent, un melanj de secvenţe din marile filme ale celor doi cineaşti, care tratează totodată şi amarele neînţelegeri care-i vor despărţi mai tîrziu.