Luni, 18 iunie, la TIFF București | TIFF

Luni, 18 iunie, la TIFF București

18.06.2012 02:47
Retrospectiva TIFF la București continuă cu „Pianul din fabrică”, „După cutremur” și „Dansatorul”

 

Pianul din fabrică/ The Piano in a Factory (AP12)- 2:45pm- 4:45pm

Metalurgul Chen Guilin a fost concediat şi se chinuie sa vadă viitorul cu ochi buni, deşi are o mulţime de probleme şi va divorţa curând. Pentru a-i permitei fiicei sale să-şi exerseze talentul muzical, Chen decide să-i construiască un pian din oţel, cu ajutorul unor prieteni şi foşti colegi de la fabrica acum defunctă. În ciuda problemelor, Chen caută fericire şi satisfacţie în viaţă.

 

După cutremur/ Aftershock (AP12)- 5:05pm- 7:39pm

Într-o noapte fatidică din vara anului 1976, oraşul Tangshan este lovit de un cutremur puternic, de 7,8 grade pe scara Richter. Copiii gemeni ai lui Li Yuanni, un băiat şi o fetiţă, sunt prinşi sub dărâmături. Li îşi dă seama că, dacă vrea să-şi salveze unul dintre copii, celălalt trebuie să moară. Mama disperată trebuie să ia cea mai grea decizie...

 

Dansatorul/ Ballroom Dancer (AP12)- 8:00pm-9:35pm

Imagini din anul 2000 îl arată pe Slavik în momentul său suprem de glorie, cu fosta sa parteneră de dans. Este anul în care ucraineanul devine campionul celei mai importante competiţii de dans latino-american din lume. O carieră de succes părea sigură atunci, dar zece ani mai târziu iată că Slavik nu mai dansează. Corpul său dă semne de îmbătrânire, dar el încă speră la o revenire. Împreună cu Anna, iubita şi partenera sa, vrea să mai strălucească o dată pe scenă. Dar poate Anna să suporte firea temperamentală şi atât de exigentă a lui Slavik? Nu le va sta dragostea în drum? Filmul îi urmăreşte pe cei doi în toată lumea, în timp ce participă la competiţii internaţionale de dans, la repetiţii, dar şi în intimitate, în camera lor de hotel.