Mama, în regia lui Bong Joon-ho - proiecţie de gală la TIFF 2010 | TIFF

Mama, în regia lui Bong Joon-ho - proiecţie de gală la TIFF 2010

28.05.2010 03:00

Vineri, 28 mai 2010, la Cinema Republica din Cluj-Napoca, începând cu ora 18.30, în cadrul TIFF 2010, Ambasada Republicii Coreea la Bucureşti organizează proiecţia de gală a filmului coreean Mama / Mother, în regia lui Bong Joon-ho (129 min), cu ocazia aniversării a douăzeci de ani de relaţii diplomatice desfăşurate cu succes între Coreea şi România.

Prezentat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes în 2009, filmul spune povestea unei mame care încearcă cu disperare să dovedească nevinovăţia fiului acuzat de crimă.

Anul acesta, filmele coreene se vor bucura de o largă participare în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. TIFF va prezenta genuri variate de filme coreene, de la postmodernul Café Noir, la blockbusterul Haeundae, relevante în privinţa statutului unic şi privilegiat pe care îl au filmele coreene în istoria mondială a filmului, marcate de o sensibilitate aparte faţă de trăirile fiinţei umane.

Proiecţia de gală din data de 28 mai 2010 va avea loc în prezenţa domnului Lee Yong-il, consulul general al ambasadei. Ambasada Republicii Coreea consideră că acest eveniment reprezintă o oportunitate de a promova cinematografia coreeană şi de a întări cooperarea culturală dintre cele două ţări, în special cu ocazia aniversării a douăzeci de ani de relaţii diplomatice între Coreea şi România.