TIFF susține FF Riga | TIFF

TIFF susține FF Riga

29.08.2012 13:50
În perioada 10-12 Septembrie, în Letonia, va avea loc prima ediție a Festivalului Internațional de Film FF Riga.

Acest eveniment care își propune să umple “golul” lăsat de inchiderea Festivalului “Arsenals”.

Fondat în 1988, “Arsenals” a fost un eveniment bianual și unul dintre cele mai populare festivaluri de film independent din regiunea baltică, în decursul edițiilor sale, peste 330.000 de spectatori s-au putut bucura de peste 2000 de filme.

FF Riga nu beneficiază de un buget propriu-zis, organizarea sa fiind posibilă datorita sprijinului acordat de un grup de susținători care vor acoperi costurile legate de proiecțiile filmelor provenite din țările lor.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este unul dintre partenerii Festivalului FF Riga, alături de Crossing Europe Filmfestival (Linz), Helsinki International Film Festival Love and Anarchy (Finlanda), Tallinn Black Nights Film Festival (Estonia), Sofia International Film Festival (Bulgaria), Warsaw Film Festival (Polonia), International Film Festival Prague FebioFest (Cehia).

Festivalul beneficiază și de sprijinul Ambasadei Poloniei, al Ministerului de Afaceri Externe din Austria, al Televiziunii Cehe, al Centrului de Film Estonian, al Centrului de Film Finlandez, al Studiourilor Warsaw, al Gala-Film, al Lotus-Film și regizorilor Lucian Georgescu, Yevgenij Pashkevich și Marina Razbezhkina.