TIFF vine la Peninsula | TIFF

TIFF vine la Peninsula

02.08.2010 03:00

În perioada 26-29 august, în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului Peninsula, TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania) a pregătit cinefililor un program plin cu proiecţii de senzaţie.

Selecţia filmelor cuprinde titluri hit precum Altiplano (R. Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth),  aflat în competitia TIFF 2009, Zift (R. Javor Gardev), un film noir care a revoluţionat box-office-ul bulgar, sau Il Divo (R. Paolo Sorrentino), portretul legendarului politician italian Giulio Andreotti. Nu în ultimul rând microbiştii şi fanii celebrului jucător de fotbal Ferenc Puskas nu trebuie să rateze Puskas Hungary, un documentar în regia lui Tamás Almási despre marele căpitan al echipei maghiare din anii '50, care a învins sărăcia şi exilul, a trecut prin Cel de-al Doilea Război Mondial şi Revoluţia din 1956, ajungând atacantul celebru în toată lumea al echipei Real Madrid.

„Nu poate decât să mă bucure colaborarea dintre două festivaluri importante din România şi sper ca această apropiere dintre cinematografie şi muzică să fie una de succes. Ne-am propus să prezentăm la Festivalul de la Târgu Mureş o selecţie din cele mai bune filme de la Festivalul International de Film Transilvania, producţii care au fost foarte bine primite de clujeni şi cred că vor fi la fel de bine receptate şi de publicul de la Peninsula. Cred că această întâlnire dintre TIFF şi Festivalul Peninsula reprezintă începutul unui frumos şi durabil parteneriat", declară Tudor Giurgiu, directorul TIFF.

“Aşa cum ne-am obişnuit deja vizitatorii, Peninsula nu înseamnă doar un festival de muzică, e un loc unde o comunitate se întâlneşte o dată pe an, astfel încât a fost dintotdeauna important pentru noi să avem nu doar cele mai bune concerte, ci şi o serie largă de programe care să ocupe timpul celor care vin la festival, în special ziua. Pe lângă programele derulate de ONG-uri sau zecile de competiţii sportive, cultura filmului a avut tot timpul un loc special în programul non-muzical celui mai mare festival de gen din România, motiv pentru care ne bucură faptul că am putut realiza un parteneriat cu cel mai mare festival de film din România. Peliculele TIFF ajung, prin intermediul Peninsula, să fie văzute nu doar la Cluj şi la Sibiu, ci şi la Târgu Mureş”, a declarat Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula.

Pe toată perioada festivalului de la Târgu Mureş, spectatorii se vor putea bucura de câte trei filme pe zi: două indoor, în intervalul orar 13.00-17.00 şi unul seara, open air, începând cu ora 21.00.

Festivalul Peninsula se desfăşoară între 26 şi 29 august la Târgu Mureş, printre cele mai aşteptate concerte ale ediţiei din 2010 fiind Korn – în premieră în România – Tricky, Gorillaz Sound System, Phoenix, Omega, Europe, The Rasmus sau Dub FX, la care se adaugă DJ-i din toată lumea care vor mixa într-o locaţie muzicală dedicată special muzicii electronice, la Freedom Music Arena.

Biletele pentru Festivalul Peninsula se găsesc în reţeaua Eventim, pe site-ul www.eventim.ro, precum şi la o serie de locaţii alternative menţionate pe site-ul oficial al evenimentului, www.peninsula.ro.

 

 

1. Altiplano

R. Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth, Belgia, 2009

2. Puskás Hungary

R. Tamás Almási, Ungaria, 2009

3. The Good Heart / O inima buna

R. Dagur Kári, Islanda, 2009

4. Sons of Cuba / Fiii Cubei

R. Andrew Lang, Marea Britanie, 2009

5. Comrade Couture / Moda Comunista

R.  Marco Wilms, Germania, 2009

6. Navidad/ In ziua de Craciun:

R. Sebastian Lelio, Chile, 2009

7. ZIFT

R. Javor Gardev, Bulgaria, 2008

8. Pranzo Di Ferragosto/ Pranzul de pe 15 August

R. Gianni Di Gregorio, Italia, 2008

9. IL DIVO

R. Paolo Sorrentino, Italia, 2008

10. Caravana Cinematografica

R. Titus Muntean, Romania, 2009

11. The world is big and salvation lurks around the corner / Lumea e mare, iar salvarea se ascunde dupa colt

R. Stephan Komandarev, Bulgaria, 2008

12. Crossing the bridge – The Sound Of Istanbul / Vedere de pe pod: Sunetul Istanbulului

R. Fatih Akin, Germania, 2005