Trofeul Transilvania merge în Norvegia! | TIFF

Trofeul Transilvania merge în Norvegia!

09.06.2012 22:20
Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Român (ICR), merge anul acesta în Norvegia: Oslo, 31 august / Oslo, August 31st, în regia lui JoachimTrier.

Sâmbătă seară, 9 iunie, la Teatrul Național din Cluj, în prezența invitaților speciali și a publicului, TIFF 2012 și-a premiat câștigătorii. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Român (ICR), merge anul acesta în Norvegia: Oslo, 31 august / Oslo, August 31st, în regia lui JoachimTrier, este marele câștigător al ediției. Premiul i-a fost înmânat lui Laurențiu Merișan, reprezentantul distribuitorului Independența Film, de către actrița Geraldine Chaplin, onorată cu Premiul pentru întreaga carieră la TIFF 2012, și Horia-Roman Patapievici, președintele ICR.

Celui de-al doilea lungmetraj al regizorului norvegian i-a revenit și Premiul pentru Cel mai Bun Scenariu, în valoare de 1.500 de euro, oferit de Evenimentul Zilei și prezentat pe scena Teatrului Național de actrița Ana Ularu, membră a juriului Competiției. Scris de Joachim Trier și Eskil Vogt, Oslo, 31 august este drama unui dependent de droguri care se confruntă cu propriul trecut, pe parcursul unei zile.

Lista completă a premiilor.