Ziua HBO la TIFF | TIFF

Ziua HBO la TIFF

05.06.2013 19:13
Pe 6 iunie, când HBO sărbătorește 15 ani de existență, publicul TIFF va avea parte de o premieră absolută.

La Cinema Victoria, de la 17.15, în prezența echipei, va avea loc proiecția producției originale Anul Dragonului (r. Iulian Manuel Ghervas, Adina Popescu.

Anul Dragonului prezintă poveştile unor imigranţi chinezi din Bucureşti, rătăciţi în peisajul social şi economic din România actuală, şi, în acelaşi timp, surprinde fragmente din realitatea românească văzute şi înţelese din perspectiva lor. Indiferent de statutul lor social, primele etape ale adaptării sunt dificile şi ascund adevăruri incomode. Documentarul dezvăluie aspecte din viaţa a trei bărbaţi care reprezintă grupuri sociale distincte şi, în acelaşi timp, spune povestea unei comunităţi care încearcă să se adapteze într-o ţară necunoscută de care o leagă, însă, un trecut politic comun.

Pe 13 iunie, de la ora 20.00, postul HBO va difuza în premieră şi exclusivitate documentarul Anul dragonului.

În Ziua HBO va rula, în premieră națională, și Fata/ The Girl (r. Julian Jarrold), un film cu Toby Jones și Sienna Miller despre celebra obsesie a lui Alfred Hitchcock pentru actrița din filmul Păsările, Tippi Hedren – la Cinema Florin Piersic, de la 15.30.

Producția originală HBO este realizată în parteneriat cu BBC. În 1962, Hitchcock, care se afla la apogeul faimei şi a creativităţii sale, a ales un manechin necunoscut pentru rolul principal al celui mai ambiţios film al său, Păsările. Dar în timp ce a „sculptat-o” pe Hedren ca să se potrivească imaginii acelei blonde perfecte din mintea sa, el a devenit obsedat de visul imposibil de a-i câştiga inima actriţei. Eşecul său le-a distrus ambilor carierele.

Intrarea la proiecţiile celor două filme este liberă.

Ca şi în ediţiile precedente, HBO România oferă din nou secţiunile 3X3 şi Ce se întâmplă, documentarule? în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Sâmbătă, 8 iunie, în cadrul Galei de închidere, vor fi anunţaţi câştigătorii Concursului Naţional de Scenarii iniţiat de HBO România şi organizat în parteneriat cu TIFF. Toţi autorii scenariilor finaliste beneficiază de Premiul 3 zile la TIFF. Anul acesta, in cele trei sectiuni ale Concursului National de Scenarii, au fost înscrise 319 scenarii.