Regulament TPS - Platforma de co-producții

 

Cui se adresează platforma de co-producții TPS?

Programul este deschis proiectelor de lungmetraj ficțiune aparținând regizorilor aflați la primul sau al doilea film, provenind din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia și Georgia.

Proiectul poate fi în diferite stadii de dezvoltare, dar un prim draft de scenariu trebui prezentat în timpul evenimentului din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, pe 1 iunie 2018.

Proiectul trebuie să aibă cel puțin 15% din buget asigurat.

Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie să fie concepute, încă de la bun început, ca o co-producție europeană, nu doar din punct de vedere pur financiar, între cel puțin două state membre ale Fondului Eurimages (în mod ideal, dar nu este obligatoriu, între statele din țările menționate eligibile).

 

Cum funcționează platforma europeană de co-producții?

Cele aproximativ 10 - 12 proiecte participante vor fi selectate de o comisie internațională desemnată de organizatori. Două dintre acestea vor fi selectate dintre proiectele participante la workshopul de dezvoltare TPS.

Regizorul și producătorul proiectelor selectate vor fi invitați între 1-2 iunie la Cluj-Napoca, la Festivalul Internațional de Film Transilvania, pentru prezentarea și susținerea proiectelorPrezența la prezentările publice, la întâlnirile față în față  și la discuțiile ulterioare este obligatorie.

Toate proiectele selecționate vor fi incluse într-un catalog de prezentare ce va fi pus la dispoziția invitaților.

Toate proiectele câștigătoare trebuie să menționeze în creditele finale: „prezentat la Transilvania Pitch Stop“, împreună cu logo-ul oficial. Logo-ul va fi trimis la cerere.

Întreg procesul de aplicare are loc online, nu sunt necesare materiale printate sau trimise prin poștă.

Limba oficială a programului este engleza. Toate materialele necesare procesului de înregistrare trebuie prezentate în limba engleză.

 

Data limită pentru înscrierea proiectelor: 8 aprilie, 2018. Selecția proiectelor va fi anunțată nu mai târziu de 1 mai, 2018.

Pentru a înscrie proiectul la TPS, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu urmând link-ul: https://vp.eventival.eu/tiff/2018.

Aplicația va conține:

1. Formular de înregistrare

- titlu proiect (română și engleză)

- date contact regizor și producător

- logline

- synopsis (max 1 pagină)

- treatment (maxim 12 pagini)

- notă regizorală

- biografia și filmografia regizorului

- biografia și filmografia producătorului

- nota producătorului

- link către opera relevantă din filmografia regizorului ( vimeo link cu parolă sau similar)

- draft de buget

- plan de finanțare, dovada unei finanțări deja asigurate

- plan de producție

Pentru informații suplimentare: tps@tiff.ro