Regulament

Regulamentul ediției din 2017 va fi publicat în curând. Apelul de proiecte pentru TIFF 2017 va fi lansat în luna februarie.

 

***

Regulamentul ediției din 2016:

Transilvania Pitch Stop (TPS)

Festivalul Internațional de Film Transilvania organizează, în perioada 29 mai – 4 iunie, cea de-a treia ediție a Transilvania Pitch Stop (TPS). Dedicat profesioniștilor din industria de film din România și din Republica Moldova, TPS are scopul de a descoperi și de a sprijini o selecție puternică de proiecte de lungmetraj, de a oferi training și o platformă de prezentare și networking autorilor și producătorilor acestor proiecte. TPS le oferă participanților șansa de a face parte dintr-un atelier personalizat de dezvoltare de scenariu pe proiectul cu care au aplicat, și de pregătire în vederea susținerii lui în cadrul unui eveniment  în prezența unor potențiali parteneri internaționali, cât și în cadrul întâlnirilor individuale.

Ce fel de proiecte sunt potrivite unei selecții în cadrul Transilvania Pitch Stop?

Proiecte de lungmetraj ficțiune aflate într-o etapă de început a dezvoltării, cu regizori români sau din Republica Moldova aflați la primul sau al doilea film. Este recomandată prezența unui producător atașat proiectului.

Se va acorda o atenție specială proiectelor de calitate cu un potențial ridicat în a fi realizate, cu accent pe cele cu buget redus și independente.

Cum funcționează Transilvania Pitch Stop?

O comisie de selecție va fi nominaliazată pentru a alege până la 5 proiecte.

Pentru proiectele selecționate, regizorul și producătorul sunt invitați să participe la atelierele special concepute pe durata celor 6 zile de lucru în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Prezența la toate atelierele și evenimentele dedicate TPS este obligatorie și se consideră confirmată din momentul acceptării selecției de către participant.

Se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului și trainerii. Accentul activității în grup va fi pus pe modalitatea de prezentare a proiectului în cadrul evenimentului public, pitch-ul, dar și pe consultanța la nivel de scenariu și structură dramaturgică din partea trainerilor și experților implicați. De asemenea, se va pune un accent deosebit pe interacțiunea dintre grupuri și familiarizarea cu fiecare proiect în parte, încurajându-se schimbul de opinii, pentru o experiență cât mai concentrată și diversă din punct de vedere creativ a participanților.

Toate echipele vor avea șansa de a-și prezenta public proiectul în fața unor potențiali parteneri internaționali.

Toate proiectele concurează pentru două premii.

  • TPS Development Award  - în valoare de 2000 de euro, oferit de TIFF
  • CoCo Award - constând în includerea proiectului în cadrul Connecting Cottbus East West Co-production Market, din luna noiembrie.

În urma parteneriatului semnat de la prima ediție cu Festivalul de la Locarno, cele două proiecte câștigătoare vor fi invitate în cadrul Locarno Industry Days pentru un matchmaking personalizat cu profesioniștii din industrie.

Premiile sunt acordate în urma deliberării celor trei membri ai juriului. Aceștia din urmă cât și cele doua premii vor fi anunțate împreună cu publicarea rezultatului selecției.

Toate proiectele selecționate vor fi incluse într-un catalog de prezentare ce va fi pus la dispoziția invitaților.

Toate proiectele selecționate au obligația includerii în genericul final al filmului, la momentul realizării  sintagmei „dezvoltat cu sprijinul Transilvania Pitch Stop” și a logo-ului oficial.

Producțiile selecționate în programul TPS vor avea premiera națională în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Cum poți aplica la Transilvania Pitch Stop?

Pentru a înscrie proiectul la TPS, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu urmând link-ul: https://vp.eventival.eu/tiff/2016.

Întreg procesul de aplicare are loc online, nu sunt necesare materiale printate sau de a fi trimise prin poștă.

Dată limită pentru înscrierea proiectelor: 30 aprilie 2016

Participanții vor fi informați asupra rezultatelor selecției nu mai târziu de 5 mai 2016.

Limba oficială a programului este Engleză.

Aplicația va conține:

1. Formular de înregistrare

-  titlu proiect (română și engleză)

- date contact regizor

- date contact producător (în cazul în care există producător atașat)

- date contact scenarist (în cazul în care diferă de regizor)

- logline

- synopsis (max 1 pagină)

- notă regizorală

- biografia și filmografia regizorului

- link către opera relevantă din filmografia regizorului ( vimeo link cu parolă sau similar)

2. Împreună cu formularul de înregistrare, atașat la mail următoarele:

- concepție artistică (max. 7 pagini)

- scenariu (dacă este disponibil)

- biografia și filmografia producătorului (în cazul în care există producător atașat)

Toate materialele necesare procesului de înregistrare trebuie prezentate în limba engleză.

Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita documente suplimentare în eventualitatea unei selecții. 

Pentru informații suplimentare: tps@tiff.ro.