Regulament

DEADLINE prelungit: 8 MAI 2019

---

Festivalul Internațional de Film Transilvania este primul festival internațional de film de lungmetraj din România. Cea de-a 18-a ediție va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 31 mai - 9 iunie 2019.

TIFF are ca obiectiv principal promovarea artei cinematografice, prin filme care să reflecte atât originalitatea autorilor, cât și tendințele culturii contemporane.

Cluj-Napoca este un centru important de cultură şi un mediu artistic viu, lucru demonstrat, printre altele, şi de numărul tot mai mare de filme care provin din această zonă, înscrise în preselecţia TIFF, de la o ediţie la alta. Competiţia Locală este adresată deopotrivă profesioniştilor și cineaştilor amatori originari din Cluj sau care locuiesc, lucrează, studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj.

Pentru a fi eligibile, filmele înscrise în Competiția Locală TIFF 2019 trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

1. Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 22 aprilie 2018 – 29 aprilie 2019 şi să fie obligatoriu subtitrate în limba română (dacă limba vorbită în film este alta decât româna) și engleză.

2. Regizorul / producătorul trebuie să fie originar din Cluj sau să își desfășoare activitatea în aria geografică a județului Cluj.

3. Durata maximă a filmului este 30 de minute.

4. Formatul de proiecție este digital, format Quick time, FullHD - 1920 x 1080, Codec h264 sau mpeg2, Data rate 15 - 20 mbs, Stereo aac. Nu se acceptă alt tip de format.

5. Toate filmele vor fi prezentate în versiunea originală, cu subtitrare în limba română sau engleză, dacă este cazul.

Nu vor fi acceptate în competiție filmele cineaștilor care au câștigat la mai mult de două ediții anterioare ale Competiției Locale TIFF.

Un juriu format din trei membri, cu experiență în domeniul cinematografiei, va acorda următoarele premii:

•      Premiul „Competiția Locală TIFF 2019”

Pe lângă Marele Premiu, va mai fi acordată:

•      Menţiunea specială Fabrica de Pensule - se va acorda filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană și contextul social actual.

O selecție a celor mai bune filme dintre cele înscrise în Competiție va fi prezentată în timpul Festivalului. Selecţia va fi făcută de același juriu responsabil cu acordarea Marelui Premiu. Festivalul nu își asumă obligativitatea proiecției tuturor filmelor înscrise în competiție.

Pentru Competiția Locală TIFF 2019, regizorul / producătorul filmului selectat se obligă să acorde dreptul de difuzare, în cadrul festivalului, gratuit, fără a solicita plata vreunei taxe de proiecție.

 

Reguli pentru înscriere

Începând de anul acesta, procesul de înscriere se desfășoară exclusiv online. Regizorul sau producătorul care deține drepturile de proiecție ale filmului trebuie să completeze integral formularul online.

Deadline-ul pentru înscrieri este 30 aprilie 2019. Filmele înscrise după termenul-limită nu vor fi luate în considerare.

Reguli în vederea selecției:

Organizatorii vor anunța filmele selectate pentru proiecția specială care se va desfășura în timpul festivalului până la data de 15 mai. Programul proiecției speciale (ordinea, ora de proiecție a filmelor selectate) va fi decis în totalitate de către organizatorii festivalului.

Alte reguli:

Regizorul / producătorul / distribuitorul filmului înscris își asumă întreaga responsabilitate pentru datele completate în formularul de înscriere.

Contact: competitialocala@tiff.ro