Olimpia Melinte | TIFF

Olimpia Melinte

ro
Poza: 
Bio: 

Absolventă a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti, Olimpia Melinte este una dintre cele mai talentate şi versatile actriţe ale generaţiei sale.

A debutat în film cu rolul principal din lungmetrajul Cele ce plutesc (în programul TIFF 2015!), obţinând o dublă nominalizare la Premiile Gopo 2010, apoi a impresionat cu prestaţia din filmul italian Şapte fapte de milostenie, care i-a adus un premiu pentru actorie la Bobbio Film Festival în Italia.

Olimpia a jucat în 2013 în filmul Canibal, regizat de Manuel Martín Cuenca. Pentru rolul său dublu a primit premiul Revelaţia anului la Gala Uniunii Actorilor din Spania şi a fost nominalizată la Premiile Goya la categoria Revelaţia anului. În 2014 a jucat roluri principale în comedia #Selfie şi filmul de dragoste Planşa, care i-a adus o nominalizare la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal la Premiile Gopo 2015.

În 2015 are roluri în lungmetrajele Cel ales, Bucureşti NonStop  (de asemenea în selecţia TIFF 2015) şi Proiecte de trecut.

 

 

Anul: 
In arhiva: 
Da
Categorie Juriu: